Kahramanmaraş'ta yeni deprem! AFAD açıklama yaptı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Kahramanmaraş’ta deprem olduğu açıklandı. Meydana gelen depreme dair teknik detaylar belli oldu.

Türkiye deprem felaketinin ardından artçı depremlerle sallanmaya devam ediyor. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen iki büyük depremde büyük bir kırılma meydana gelmişti. Fay hattında gerçekleşen bu kırılma ile yeni enerjiler açığa çıkmaya devam ediyor. Bu şekilde meydana gelen artçı depremlere yeni birisinin daha eklendiği AFAD Deprem Dairesi tarafından açıklandı.

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI!

AFAD Deprem Dairesi tarafından verilen bilgilere göre bugün saat 12:57’te Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde bir deprem oldu. Bu depremin büyüklüğünün 4.3 olarak ölçüldüğü açıklandı. Deprem 15.36 km derinlikte gerçekleşirken çevre illerden de net bir şekilde hissedildi. Depre3min büyüklüğü 4.3 olsa da bölgedeki vatandaşlar depremin şiddetinin çok daha fazla olduğunu ifade ediyorlar.

YIKIM YOK!

Kahramanmaraş Ekinözü’nde gerçekleşen depremin olumsuz bir duruma yol açıp açmadığı merak konusu oluyor. Bu depreme dair vatandaşların henüz herhangi bir olumsuz ihbarda bulunmadıkları AFAD tarafından açıklandı. Yine de bölgede hasarlı binalar AFAD’ın saha elemanları tarafından kontrol edilmeye başlandı. Hasarlı binaların bu tür sarsıntılarla yıkılma ihtimalleri yüksek görülüyor.

ARTÇI DEPREMLER PANİKLETİYOR

Kahramanmaraş ve çevresinde yaşanan deprem felaketi bölgede insanlarda adeta bir deprem travması oluşturdu. Deprem ile alakalı olarak oluşan bu hassasiyet nedeniyle gerçekleşen sarsıntılar paniğe neden olabiliyor. Hasarlı binalarda kimsenin olmaması ve çevresinde bulunmanın da yasaklanmasından dolayı olumsuz bir sonuç ortaya çıkmıyor ama vatandaşlar endişe duyabiliyorlar. Artçı depremlerin bir süre daha devam edeceğini uzmanlar dile getiriyorlar. Bu depremler büyüklükleri azalarak 1 yıl kadar devam edebilecek.

Gündem Haberleri