Kamuda Esnek Çalışma Dönemi! Uzaktan Ve Dönüşümlü Çalışma Hakkında Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de Yayımlandı

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele ile alakalı olarak kamuda esnek çalışma sistemi ile alakalı olarak cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele ile alakalı olarak kamuda esnek çalışma sistemi ile alakalı olarak cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu genelgeyle beraber kamuda esnek çalışmanın devam edeceği belirtildi.

Türkiye'de koronavirüs vakalarındaki artışların neticesinde kamuda esnek çalışma ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla cumhurbaşkanlığı genelgesi yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile kamu kurumlarında esnek çalışma sisteminin devam edeceği belirtildi.



KAMUDA ESNEK ÇALIŞMA SÜRECEK



Yayımlanan genelgede salgın ile mücadelede faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerinin aksamaması şartı ifade edildi. Bu iki şarta uygun şekilde kamu çalışanları için esnek çalışma imkanı verilebilecek. Esnek çalışma sistemi içerisinde uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma bulunuyor.



Esnek çalışma ile alakalı yetki paylaşımının da açıklandığı genelgeye göre bakanlıklara bağlı kurumlarda kararı bakanlar, taşra teşkilatlarında ise kararı valiler veya belediye başkanları, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında ise kararı üst yöneticiler verecekler. Ayrıca bu yetkilerin devredilmesi de mümkğn olacak.



İŞE GİTMEYENLER İDARİ İZİNLİ SAYILACAKLAR



Yayımlanan genelgeye göre dönüşümlü çalışan personeller fiilen işe gitmedikleri süre içerisinde idari izinli olarak sayılacaklar. Esnek çalışma sisteminde çalışanların sosyal hak ve yardımları ile alakalı bir hak kaybı olmayacak.



Cumhurbaşkanlığı genelgesinde bulunan ifadelere göre idari izinli olanlar, uzaktan çalışanlar ve dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izinleri olmadan bulundukları mahallerden ayrılamayacaklar. Bu çalışanlar çağrıldıkları anda görevlerine dönmek zorunda olacaklar.





Emlak365.com


Gündem Haberleri