Kamuya Kadrolu Hizmetli Alınacak! Lise Mezunu Olanlar Memur Olabilirsiniz

Danıştay Başkanlığı kadrolu memur statüsünde hizmetli alımı yapacağını duyurdu. İlana başvuru yapmak isteyenlerin 60 KPSS puanı olması ve en az lise mezunu olması yeterli.

Danıştay Başkanlığı bazı birimlerinde personel açığı olduğunu ve bu birimlerine memur statüsünde kadrolu personel alımı yapacağını Resmi Gazete üzerinden yayımladığı bir duyuru ile kamuoyuna iletti.

Kurum personel alımları için bir kılavuz yayımlayarak başvuru şartlarını açıkladı. Özel olarak öğrenim şartı aramayan kurum tek özel şartın KPSS'den istenen taban puanın sağlanması olduğunu açıkladı.

DANIŞTAY BAŞKANLIĞI HİZMETLİ ALIMI

Danıştay Başkanlığı 2021 yılı sonunda yayımladığı duyurusunda personel alımı başvurularının Ocak 2022 döneminde olacağını bildirdi. Personel alımları için başvuruda bulunmak isteyeceklerin en az lise mezunu olmalarının yeterli olduğunu ilan eden kurum isteyen önlisans ve lisans mezunu adayların da başvurularının kabul edileceğini açıkladı.

Kurum KPSS puan şartına dair ise " 2020-KPSS lisans ve 2020-KPSS ortaöğretim/önlisans sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak." açıklamasında bulundu.

Öğrenim ve KPSS puan şartını sağlayan adayların sağlamaları gereken diğer koşul "Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, görevine engel sağlık sorunu bulunmamak, güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak" maddelerinden oluşan "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak." olarak açıklandı.

BAŞVURUDA BULUNACAK OLANLAR

60 KPSS puanı olan ve lise, önlisans, lisans mezunu adaylar Danıştay Hizmetli alımı için başvurularını 20 Ocak tarihine kadar yapabilecekler. Başvuruda bulunacak adaylar ilan için Danıştay Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmetini kullanabilecekler.

Gündem Haberleri