Kanada 100 Puanlık Kriteri Sağlayanlardan Kapıcı, Bina Görevlisi Alacak! Maaş Aylık 62 Bin 900 Lira

Kanada'nın en fazla ihtiyaç duyduğu meslek gruplarından bir tanesi Kapıcı, Bina Sorumlusu Görevlisi. Bu kadroda işe başlayanlar aylık 62.900 TL maaş alıyor. Onay için ise 100 puan toplamak gerek.

Kanada'da aranan meslek gruplarının başında Şoför Kadroları gelirken bu kadronun dışında ülkede açık olan mesleklerden birisi de Kapıcı, Bina Sorumlusu Görevlisi pozisyonları. Bu kadrolarda yurtdışından personel alımı yapan Kanada, özel bir kriter listesi belirlemiş durumda. Başvuruda bulunanların bu kriterlerin tamamını sağlamaları gerekiyor.

KANADA KAPICI BİNA SORUMLUSU ARIYOR

Kanada'da kapıcı olarak çalışmak isteyenler 6733 kodu altında çalışmaktalar. Ülkede aranan mesleklerden olan bu kadro için birçok ülkeden insanlar başvuruda bulunuyorlar. Yüksek talep gören bu kadroda onay alıp çalışmaya başlayanlar ise TL bazında aylık çok yüksek kazanç elde edebiliyorlar. Onay aşaması oldukça zor bu kadro için Türkiye'den başvuru yapacaklar için temel şartlar şu şekilde;

Kanada'da Kapıcılar Ne İş Yapar?

NOC Sınıflandırma Çizelgesine göre, Kanada'da işe başlayan bina sorumluları, kapıcılar görev yeri olarak belirlenen ticari, kurumsal yada konut binalarının iç ve dış temizliğinden sorumludur. Daha büyük kuruluşlarda ise bina sorumlulularının görevleri arasında binanın işleyişi de vardır.

Ne Kadar Maaş Alınır?

Kanada'da bina sorumlularının maaşları değişmektedir. Çalışma alanı, şehre göre değişen ücretler en yüksek 69.800 Kanada Dolarına kadar çıkmaktadır. Kanada Dolarının Türk Lirası değeri ise 11 TL ile 12 TL arasındadır. Bu kapsamda bir bina sorumlusu en yüksek seviyeden maaş aldığınd yıllık 69.800 Kanada Doları yaklaşık 755.000 TL kazanır. Aylık kazanç ise TL bazında 62.900 TL seviyesinde denk geliyor.

100 PUAN ÜZERİNDEN 100 ALMAK GEREKİYOR

Ülkede her ne kadar kapıcı alanında personel aranıyor olsa da bu alanda çalışmak için tüm kritlerin sağlanması gerek. Temel başvuru koşulları ise en az lise düzeyi bir okuldan mezun olması. Başvuru yapılacak alanda deneyimli hatta uzman olmak gerek. Deneyim süresine başvuru aşamasında önem arz edebilir. Yabancı dil bilmek iş ilanı başvurusunda bir diğer önemli unsur olabilir.

KAPICI OLMAK İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPILMASI GEREK?

Kanada'da kapıcı bina sorumlusu olarak çalışmak isteyenler başvurularını uluslararası firmalar üzerinden yapacaklar. Indeed Canada, Glassdoor, Monster Canada, CareerBuilder Canada, Jobbank gibi iş ilanı web sitelerinden duyurular incelenebilir. Ancak hem duyurular incelenirken hemde başvuru aşamasında çok dikkatli olunması gerek.

Emlak365.com

Gündem Haberleri