Kandilli Rasathanesi ve AFAD Son Dakika Deprem Haberi: Kastamonu Sallandı!

Kandilli Rasathanesi ve AFAD son dakika deprem haberi duyurusu yaptı ve Kastamonu'da orta şiddette bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD son dakika deprem haberi duyurusu yaptı ve Kastamonu'da orta şiddette bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Türkiye her gün yeni bir deprem haberi ile sarsılmaya devam ederken son dakika deprem haberi bu sefer Kastamonu'dan geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremin şiddetini yine farklı olarak verdi.

SON DAKİKA DEPREM HABERİ: KASTAMONU'DA DEPREM Mİ OLDU?

Evet, T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre bu sabah 06:37 saatinde Kastamonu Merkez Karamıkmolla merkez üslü bir deprem yaşandı.

Depremin şiddetini AFAD 4.5 olarak verirken Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamada depremin şiddeti 4.7 olarak duyuruldu.

Kastamonu Depremi


Son günlerde yaşanan fay hareketliliği vatandaşların deprem sonrası panik yaşamasına neden olurken Kastamonulular yataklarından yaşanan sarsıntının şiddeti ile korku ile kalktılar. Depremi hisseden kişilerin yaşamış oldukları büyük panik sosyal medya paylaşımlarına da yansırken ortak görüş ise depremin açıklanandan çok daha şiddetli hissedildiği yönünde oldu.

AFAD depremin derinliğini 6.95 km olarak açıklarken Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan derinlik açıklaması ise 1.5 km olarak duyuruldu. Depremin ardından AFAD ilk belirlemelere göre olumsuz bir durumun ortaya çıkmadığını ve ihbar almadıklarını belirterek geçmiş olsun mesajı paylaştı.

Ege Bölgesinde yaşanan fay hareketliliği tüm hızı ile devam ederken İzmir'de de dün 4.0 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden deprem haberleri gelmeyi sürdürmüştü. Türkiye bugüne ise Kastamonu'da yaşanan deprem haberi ile başladı. Kastamonu'da yaşanan orta şiddetli deprem komşu illerde de hissedildi ve kısa süreli paniğe neden oldu.

Emlak365.com

Gündem Haberleri