Kandilli ve AFAD peş peşe açıkladı! Adıyaman'da yeni deprem

Kahramanmaraş merkezli depremde adeta yerle bir olan ve depremin merkez üssü olan Pazarcık ilçesinden bile büyük bir yıkım yaşayan Adıyaman bir kere daha şiddetli depremle sarsıldı.

Kandilli ve AFAD peş peşe açıkladı! Adıyaman'da yeni deprem - 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremle büyük yıkım yaşayan ve adeta tamamen yıkılan Adıyaman bir kere daha güne depremle uyandı. 

Yaşanan deprem şehirde büyük panik yaşanmasına neden olurken Adıyamanlılar bir kere daha aynı korku ile uyandılar. T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü deprem hakkında peş peşe açıklama yaptı. 

ADIYAMAN'DA DEPREM Mİ OLDU?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada saat 05:51 sularında Meydanköy Gölbaşı merkez üssü olan yeni bir deprem yaşandığı açıklandı. Kandilli depremin şiddetini 4.9 olarak açıkladı. 

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamada ise depremin merkez üssü Adıyaman Gölbaşı olarak ilan edildi. 

Yerin 8,51 km altında meydana gelen depremin şiddetini AFAD ise 5.0 olarak duyurdu. Deprem kısa sürede şehirde büyük panik yaşanmasına neden olurken Adıyaman bir kere daha deprem korkusu ile güne uyanmış oldu. 

Gündem Haberleri