Kanun teklifi meclise verildi kabul edilirse 24 Temmuz Lozan Barış Bayramı resmi tatil ilan edilecek

Resmi tatil günleri için uygulanan Ulusal Bayram ve Genel Tatiller hakkında kanunda değişiklik yapılması için meclis ilk adımı attı. Kanun değişikliği kabul edilirse 24 Temmuz'da bayram ilan edilerek resmi tatil olacak.

Türkiye'nin bayramları ve resmi tatil günleri için yeni bir adım daha atıldı. CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve 7 Milletvekili tarafından meclise sunulan Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 24 Temmuz'un resmi tatil ilan edilmesi istendi. 

Verilen kanun teklifi ile ilk olarak Lozan Barış Antlaşması'nın taşıdığı anlama vurgu yapılar bugünün Lozan Barış Bayramı olarak ilan edilmesi istendi. Söz konusu kanun teklifi meclis komisyonuna sunulurken komisyondan geçmesi durumunda 24 Temmuz bundan sonra resmi tatil kapsamına girecek ve o gün yurt genelinde Lozan Barış Antlaşması bayramı olarak kutlanacak. 

ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİLLER HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- (1) 17/3/1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü" ibaresi," 1 Mayıs günü, 15 Temmuz günü ve 24 Temmuz günü" olarak ve birinci fıkranın (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü, 15 Temmuz günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve 24 Temmuz günü Lozan Barış Bayramı tatilidir."

MADDE 2- (1) Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- (1) Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

24 TEMMUZ LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI BAYRAMI OLARAK KUTLANACAK MI?

Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunulurken meclis komisyonunda kabul edilmesi durumunda genel kurula görüşmeye açılacak. Kanun teklifinin mecliste onaylanması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak. 

Gündem Haberleri