Kapalıçarşı Son Hazırlıkları Tamamladı! 1 Haziran Tarihinde Açılıyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 24 Mart tarihinde kapanan tarihi Kapalıçarşı'nın 1 Haziran tarihinde yeniden açılması bekleniyor. Bu süreçte ne gibi hazırlıklar yapıldı? Nasıl önlemler alınacak?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 24 Mart tarihinde kapanan tarihi Kapalıçarşı'nın 1 Haziran tarihinde yeniden açılması bekleniyor. Bu süreçte ne gibi hazırlıklar yapıldı? Nasıl önlemler alınacak?

Koronavirüs salgını son zamanlarda pek çok sektörü olumsuz etkilemişti. Pek çok alanda kalabalık olan bölgelerin risk barındırması nedeniyle kapatılmasına karar verilmişti. Bu süreçte 24 Mart tarihinde alınan karar sonucunda tarihi Kapalıçarşı’da kapatıldı. Hayatın normalleşmesi ile birlikte yeni adımlar atılmaya başlandı. Bunun üzerine alınan karar sonrasında Kapalıçarşı’nın 1 Haziran tarihinde yeniden açılmasına karar verildi.



Yeni dönemde yeni tedbirlerin alındığı ve sosyal mesafe kuralları ile birlikte giriş çıkışlara da dikkat edilerek sürecin tamamlanması gerekiyor. Dükkan sahipleri de şimdilerde tüm hazırlıkların tamamlanması için harekete geçtiler.



Kapalıçarşı’da Artık Yeni Önlemler Hakim Olacak



Çarşının kapalı olduğu süre boyunca dükkan sahiplerinin yeni normallere göre dükkanlarında çeşitli değişiklikler yaptıkları ve sürece hazırlandıkları belirlendi. Bununla birlikte temizlik ve dezenfektan çalışmaları da tamamlandı. İçeri girişler sırasında maskesiz girişlere izin verilmeyeceği belirlendi.



Kapı girişleri sırasında sıkı önlemlerin alınacağı ifade edilirken bu süreçte sosyal mesafe kurallarına uyulması için içeri sayılı kişilerin alınması bekleniyor.



Kapalı olduğu süre boyunca dükkan sahiplerinin büyük zarar ettikleri bulunuyor. Bunun üzerine kiracıların da zor durumda kalmamaları için ekonomik kayıpları biraz olsun telafi etmek adına kiralarda üç aylık öteleme ve altı ay kira alımı şeklinde önemli düzenlemelerin yapıldığı belirlendi. Kapalıçarşı’nın aylık verilerinde 3.5 milyon ziyaretçiye ulaştığı bildiriliyor. Temmuz ayından turizmin başlaması ile birlikte hareketliliğin başlaması ve bu süreç içerisinde eski rakamlara ulaşmanın mümkün olabileceği ifade ediliyor.



emlak365.com


Gündem Haberleri