Kar Lapa Lapa Yağacak, Kalınlığı 50 CM Olacak! Süper Kar Uyarısı ve Yoğun Yağış, Sel Alarmı Verilen 15 Şehir Hangisi?

Küresel ısınma tüm dünyayı olduğu gibi Türkiyeyi de olumsuz etkilemeye devam ederken uzun süren kuraklığın ardından aniden bastıran kar ve sağanak yağmur ani su baskınları, sel, çığ ve yoğun kar yağışı uyarısı yapılmasına neden oluyor.

Küresel ısınma tüm dünyayı olduğu gibi Türkiyeyi de olumsuz etkilemeye devam ederken uzun süren kuraklığın ardından aniden bastıran kar ve sağanak yağmur ani su baskınları, sel, çığ ve yoğun kar yağışı uyarısı yapılmasına neden oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yoğun kar yağışı uyarısı yapılan iller açıklandı!

Türkiye son derece kurak geçen dönemin ardından beklediği yağışlara kavuşurken ne yazık ki küresel ısınma nedeni ile bu sefer yağışlar sel, ani su baskınları, çığ gibi hayatı felç eden tehlikeleri de beraberinde getirdi. Aniden bastıran yoğun yağışlar nedeni ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü turuncu kodlu uyarı yayımladı ve 15 şehiri belirleyerek bu bölgelerde önlem alınmasını istedi.



BU HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK, YAĞIŞ, KAR VE YAĞMUR VAR MI?



Meteorolji tarafından yayımlanan son rapora göre Türkiye bu hafta sonunu bol yağışlı geçirecek. Yağışlar genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde gerçekleşirken Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağış ve sağanak yağmur, Hakkâri çevreleri ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde şiddetli kar yağışı, Doğu Karadeniz bölgesinin iç bölümleri ve Doğu Anadolu bölgesinin doğusunda isle karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülecek.



Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.



METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?



Meteorolji tarafından yayımlanan son rapora göre Türkiye'de yoğun kar yağışı uyarısı yapılan illerde belli oldu. Cuma günü Hakkari ilinin genelinde, Van'ın güney bölgesinde yer alan Çatak, Bahçesaray, Gürpınar, Başkale ilçeleri ile Şırnak'ın özellikle de Uludere ve Beytüşşebab ilçeleri başta olmak üzere doğu bölgelerinde yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.



Bu bölgelerde yağacak olan kar yağışı sonrası kar kalınlığının 20-50 cm arasına ulaşabileceği belirtilirken çığ, buzlanma, don ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar için önlem alınması istendi.



SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ, BUGÜN YAĞMUR YAĞACAK MI?



Artvin'e bağlı olan Borçka, Hopa, Arhavi ve Murgul başta olmak üzere kıyı bölgelerde yoğun yağış uyarısı yapıldı. Kuvvetli yağış ve sel uyarısı yapılan bölgede yağışlar yüksek kesimlerde kar yağışı olarak görülebilecek. Çankırı ve Kastamonu illeri için kısa süreli fırtına uyarısı yapılırken Doğu Anadolu bölgesinin güneydoğusu ve Doğu Karadeniz bölgesinin iç kesimleri için ise kar erimesi nedeni ile çığ uyarısı yapıldı.



Emlak365.com

Gündem Haberleri