Kara Kış Geliyor! Meteoroloji Duyurdu, Hava Sıcaklığı 12 Derece Birden Düşecek, Kar Yağışı Başlayacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 25 Ekim Pazartesi günü günlük ve haftalık hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Son hava durumu tahmin raporu havalar soğuyacak, kar yağışı başlayacak! Hava bugün nasıl?

Meteoroloji son hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan günlük hava durumu tahmin raporu ile pastırma yazının bittiği belirtilirken bazı bölgelerde hava sıcaklığında 12 dereceye varan düşüşler yaşanacağı belirtildi. Hava sıcaklıkları düşerken bazı bölgelerde etkili yağış uyarısı da yapıldı.

25 Ekim günlü hava durumu tahmin raporu ile Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere bölge bölge hava durumu hakkında bilgilendirme yapılırken kuzey, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklıklarının en az 6 en fazla 12 derece düşeceği ilan edildi. Hava sıcaklığının ani düştüğü bazı illerde ise yüksek kesimlerde kar yağışları başlayacak.

KARA KIŞ GELİYOR, HAVALAR SOĞUYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan günlük hava durumu tahmin raporu ile hava sıcaklıklarında sert düşüş yaşanacağı belirtilirken bugün kuvvetli sağanak yağış, rüzgar ve zirai don uyarısı yapıldı. Hava sıcaklığı için yapılan açıklamada Kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede sıcaklıkların düşeceği belirtilirken 6 ila 12 derecelik sert düşüşlerin yaşanabileceği belirtildi.

KAR YAĞIŞI VE KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Kuvvetli yağış uyarısı yapılan iller Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin olarak açıklanırken Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır için ise kar yağışı uyarısı yapıldı. Marmara ve Batı Karadeniz bölgesi için ise yapılan açıklamada "Marmara ve Batı Karadeniz’de zirai don tehlikesi riski olduğundan dolayı başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerimiz ve ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denilerek zirai don için önlem alınması istendi.

Gündem Haberleri