Kara kış kapıda! Meteoroloji haftalık hava durumunu paylaştı! O bölgelere sarı kodlu uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile birlikte Karadeniz bölgesinde yoğun kar yağışı ve fırtına beklendiği açıklandı.

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile birlikte havaların yeniden soğuyarak kar yağışlarının yurdun belirli kesimlerinde etkili olacağı öğrenildi. Karadeniz bölgelerinin iç kesimleri için çığ tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, Doğu Anadolu ve Orta Karadeniz kıyılarında da kuvvetli rüzgarın etkisinin görüleceği öğrenildi. 

Tüm bunların yanı sıra da Batı Karadeniz ile Sakarya çevrelerinde, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinde de kuvvetli kar yağışlarının etkisini göstereceği ifade edildi. 

METEOROLOJİ UYARDI! 

Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile birlikte Karadeniz bölgesinde yaşanabilecek olan kar yağışına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Yoğun kar yağışının ardından meydana gelebilecek olan buzlanma ve don olayları hakkında sık sık uyarılar yapılmaya başlandı. 

Batı Karadeniz'in Yükseklerinde Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor!

İlk olarak Batı Karadeniz için uyarıda bulunan Meteoroloji "0.02.2023 Pazartesi sabah saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in yükseklerinde (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu'nun kuzeyinin 800 m üzeri yüksek kesimlerinde) yer yer kuvvetli (5-20 cm) kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde gerçekleştirdiği uyarı ile birlikte buzlanma, don olayları ve ulaşımda aksama konusunda dikkatli olunması gerektiğinden bahsetti. 

Doğu Karadeniz'de Fırtına Bekleniyor!

Bunun yanı sıra da bugün öğle saatlerinden itibaren başlayacağı tahmin edilen şiddetli fırtına konusunda da "Doğu Karadeniz’de, rüzgarın yarın (Pazartesi) batısında öğle, genelinde akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü ilk saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir." şeklinde yapılan açıklama ile birlikte bugün başlayacak olan fırtınanın yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği ifade edildi. 

Bunun yanı sıra ise  İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi riski bulunduğu konusunda da vatandaşlara uyarılar yapıldı. 

Gündem Haberleri