Karadeniz'deki Doğalgaz Ne Zaman Çıkarılacak? İsrail ile Doğalgaz Anlaşması Yapılacak Mı? Bakan Dönmez Açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğalgazın ne zaman çıkarılacağını açıkladı. Doğalgaza ilişkin önemli bilgiler veren Dönmez İsrail ile anlaşma konusunda da konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı televizyon programında Karadeniz'de bulunan doğalgaz ile ilgili kamuoyuna yeni bilgiler sundu.

Öncelikle sondaj gemileri hakkında konuşan Bakan Dönmez, ellerinde 6. nesil 3 adet Fatih, Yavuz ve Kanuni gemilerinin olduğunu, bu gemileri aldıktan sonra teknolojik hale getirdiklerini söyledi.

KARADENİZ DOĞALGAZI NE ZAMAN BAĞLANACAK?

Uzun süredir merak edilen Karadeniz'deki doğalgaz ile ilgili de açıklama yapan Bakan Dönmez, 4. gemiyi Güney Kore'den aldıklarını, yeni geminin tamamen tam bağımsız bir çift kul olduğunu söyledi.

Gemilerin Mavi Vatan olarak adlandırılan sularda çalışmaya hazır olduğunun altını çizen Dönmez, Karadeniz doğal gazının Mart 2023'te sisteme bağlanacağını duyurdu.

TÜRKİYE İSRAİL İLE ENERJİ ANLAŞMASI YAPACAK MI?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yılbaşından sonra bereketli bir dönem yaşandığını, Marmara'nın kuzeyinde yoğun kar yağışı görülen bölgelerde 5 elektrik dağıtım bölgeinin olduğunu belirtti.

Enerji konusunda herhangi bir kesinti olmaması için önlemlerin alındığının altını çizen Bakan Dönmez, 14 yıl aradan sonra İsrail ile ilk kez üst düzey temas sağlandığını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ile birlikte Nisan ayında İsrail'e gideceğini belirtti.

Doğ Akdeniz'de keşfedilen gazlarla ile ilgili de konuşan Dönmez, İsrail ve Mısır'ın bölgede keşif yaptığını ve pazarlara gidecek en kısa ve ekonomik yolun Türkiye'den geçtiğini ifade etti. Kazan kazan modeliyle en seri ve ekonomik bu gazın Türkiye'nin ardından yurt dışından gönderilmesi konusunda görüşmeler olduğuna dikkat çeken Dönmez, tarafların menfaatleri doğrultusunda durumun netleşeceğini söyledi.

Gündem Haberleri