Karanfil tohumu ekme işlemi için öncelikle gerekli olan malzemelerin bulunması gereklidir. Karanfil tohumu ekimi için karanfil tohumu, saksı ve toprak malzemelerini ayarlamalısınız. Karanfil tohumunu ekmek için yapmanız gerekenler:
· Öncelikle saksıya belirli bir noktaya kadar toprak ekleyiniz. Toprağın saksıya çok fazla doldurulmamasına dikkat edin.
· Saksıya doldurulan toprak sıkı olmalıdır. Gevşek bir yapıya sahip olmamalıdır.
· Ardından karanfil tohumunu ekleyin. Tohumu ekledikten sonra az bir toprak ile tohumu örtün.
· Tohumu ektikten sonra sulama işlemini gerçekleştirin.
Karanfil Tohumu Ne Zaman Ekilmelidir?
Karanfil tohumunu ekme zamanı daha çok yaz aylarıdır. Karanfil tohumunu sıcak olan aylarda ekmek daha doğrudur. Karanfil sıcak yerlerde hızlı şekilde büyür ve verimli olarak yetişir. Sıcak zamanlarda daha iyi sonuç alınır. Karanfil tohumunu ilkbahar ve yaz mevsimlerinde yetiştirmeniz daha verimli büyümesini sağlar. Nisan ayında dikilen karanfil tohumundan verimli sonuçlar alınır. Karanfil tohumunu ekmek için uygun olan en iyi ay Nisan ayıdır.
Karanfil Tohumunu Sulama İşlemi Nasıl Gerçekleştirilmelidir?
Karanfil tohumunu sulama işlemini her gün gerçekleştirmelisiniz. Karanfil tohumu ekimi işleminde en önemli olan sulama işlemidir. Karanfil tohumunu ekme işleminden sonra da önemli olan husus sulama işlemidir. Bitkinin doğru şekilde sulanması doğrultusunda büyümesi de doğru ve verimli olur. Yanlış sulama işlemi ile bitki büyümez. Karanfil tohumunu ektikten sonra her gün sulama işlemi yapılmalıdır. Sularken toprak hafif nemli olmalıdır. Çok fazla nemli olmamalıdır. Sulama işlemi aksatılmamalıdır. Toprağa dökülen su aşırı olmamalıdır. Toprak hafif nemli olacak şekilde sulanmalıdır.
Karanfil Tohumu Evde Nasıl Konumlanmalıdır?
Karanfil tohumunu evde konumlandırma oldukça önemlidir. Ev içerisinde cam kenarında veya balkona yerleştirebilirsiniz. Karanfil tohumu evde kapalı alanda herhangi bir oda içerisinde yer almamalıdır. Kapalı alanda büyüme eğilimini göstermez. Karanfil tohumu açık hava ortamında yetişir. Güneş alan yerlere yerleştirilmelidir. Karanfil tohumu daha çok sıcak ve yaz aylarında yetişen bir bitkidir. Bu durum nedeniyle gölge alanlardan tohumu uzak tutmalısınız. Güneş alan kısımlara saksıyı yerleştirmelisiniz. Karanfil tohumu çok fazla sıcağa maruz kalırsa koruyabilir. Bu yüzden belirli saatlerde güneşte yer alması daha doğrudur.
Yetiştirilen Karanfil Tohumu Nelerde Kullanılır?
Karanfil tohumunun kullanım alanı geniştir. Çok fazla sektör alanında kullanılan bitkidir. Evde kolay şekilde yetiştirilen karanfil tohumunu birçok alanda kullanabilirsiniz. Karanfil tohumunun kullanım alanları:
· Tatlı çeşitleri
· Reçel çeşitleri
· Meyve suyu çeşitleri