Karttan Para Çalan 8 Uygulama! Milyonlarca Kişinin Telefonunda Var

Güvenlik uzmanları tarafından açıklanan bilgilere göre Android telefonlarda kullanılan 8 uygulamasın kullanıcılardan para çaldığı tespit edildi. Güvenlik uzmanları akıllı telefon kullanıcılarına bu uygulamaları silmeleri için uyarıda bulundu. İşte o uygulamalar.

Yapılan çalışmalar neticesinde Android telefonlarda bulunan 8 uygulamanın telefon kullanıcılarından para çaldığı ortaya çıktı. Casus uygulamalar telefonda kayıtlı olan kredi kartlarından para çalıyor. Bu uygulamalar, 3 milyondan fazla kişinin telefonunda bulunuyor. Güvenlik uzmanları akıllı telefon kullanıcılarına bu uygulamaların derhal silinmesi için çağrıda bulundu.

En az 8 uygulamada tespit edilen Autoylcos adındaki kötü yazılımın kullanıcıları maddi zarara uğrattığı tespit edildi. NTV'nin haberine göre, yazılım bu uygulamaları indiren kişileri paralı hizmetlere üye ediyor. 2021 yılında ilk kez tespit edilen Autolycos'un incelenmesi ve zararlı olduğunun tespit edilmesi ortalama 6 ay sürdü. Aradan geçen bu sürede 8 uygulama 3 milyondan fazla kişi tarafından telefonlara indirildi. Güvenlik uzmanları hem telefonu hem de parayı korumak adına bu uygulamaların hemen silinmesini öneriyor.

 ZARARLI YAZILIM İÇEREN UYGULAMALAR

Razer Keyboard & Theme: 10,000+ indirme

Vlog Star Video Editor: 1,000,000+ indirme

Funny Camera: 500,000+ indirme

Coco Camera: 1,000+ indirme

Creative 3D Launcher: 1,000,000+ indirme

GIF Keyboard: 100,000+ indirme

Freeglow Camera:5,000+ indirme

Wow Camera: 100,00+ indirme.

BU UYGULAMALARI DERHAL SİLİN

Kredi kartı bilgilerini çalan hatta paranızı çalan bu uygulamalar sizi hem maddi hem de manevi zarara uğratabilir. Güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda akıllı telefon kullanıcılarından bu 8 uygulama telefonunda olanların derhal silmesi için uyarılar yapıldı.

Gündem Haberleri