Kasaplar Odası Başkanının petshop sözleri gündem olmuştu! Başkan geri adım atıp özür diledi

Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, petshopların kasaplar odasına bağlanmasıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yapmıştı. Yardımcı, gelen tepkiler üzerine özür dileyerek yanlış anlaşıldığını söyledi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile, 14 Temmuz tarihinden itibaren petshoplarda kedi ve köpeklerin vitrine konularak satılması yasaklandı. Bu düzenlemenin hemen ardından önceki gün petshoplarla ilgili yeni bir karar alındı. Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, ülke genelinde faaliyet gösteren petshopların, Kasaplar Odası’na bağlandığını açıklamıştı.

Sözler sosyal medyanın gündemine oturdu, herkes şaka sandı

Söz konusu karar kadar Kasaplar Odası Başkanının söyledikleri tartışma konusu oldu. Sosyal medyada yayılan konuşma sonrasında birçok kişi bunun bir şaka olduğunu sanırken şu sözler çok konuşulmuştu:

‘’ Yeni sistemde petshoplar Kasaplar Odası’na bağlandı. Bizim alanımız hayvanlar olduğu için, bunlar da hayvan kısmına girdiği için ondan birleştirildi. Petshopları toparlamak da iyi bir şey. Herkes mesleğini yapsın ‘’ demişti.

Bu sözlerin ardından açıklama yapan Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Birgül Rona, hayatında bu kadar saçma bir karar ve düşünce görmediğini, kasapların cansız hayvanlarla ilgilendiğini ve kedi, köpek kuş gibi hayvanlarla bir ilgisi olmadığını söyledi.

Geri adım attı: Özrümü ifade etmek istiyorum

Sosyal medyada gündem olan sözlerden sonra Osman Yardımcı yeni bir açıklama yaptı. Konu hakkında yanlış anlaşıldığını belirten ve özür dileyen Yardımcı, meslekle ilgili oda olmadığı zaman NACE kodu yem satan petshopları fırıncılara, canlı hayvan satanları da kasaplara yolluyor diyerek, kendi odasına kayıtlı 8 petshop bulunduğunu ifade etti.

Petshop odası olmadığı için en azından resmi kayıt altına alınması için odalarının yardımcı olduğunu söyleyen Yardımcı, petshoplarda canlı hayvan satışı yapılmalı diyerek yanlış anlaşıldığını söyledi.

Gündem Haberleri