Kasım ayının bugün seçim olsa kim kazanır son güncel anket sonuçları açıklandı!

2023 seçimlerine doğru hızla ilerlemeye devam edilirken partilerin son oy oranları da merak konusu olmuştu. Kasım ayına ilişkin yeni anket sonuçları açıklanırken MAK araştırma şirketi rakamları verdi.

Türkiye 2023 yılında yapılacak olan seçimlere doğru hızla ilerlerken araştırma şirketlerinin son anket sonuçları da açıklanmaya başlandı. Ekonomide yaşanan dalgalanma nedeniyle AK Parti'nin oy oranlarında düşüş yaşandığı iddia edilirken Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşta Türkiye'nin üstlendiği rol, EYT yasası, verilen sosyal destek ödemelerinin arttırılması gibi gelişmelerin ardından son oy oranları merak konusu olmuştu. 

Türkiye'nin en büyük anket şirketleri arasında yer alan MAK Danışmanlık şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat yaptıkları son anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. 1 Kasım - 8 Kasım tarihleri arasında yapılan anket çalışmasında katılımcılara “Yarın seçim olsa oyunuzu hangi siyasi partiye verirsiniz?”, "Hangi ittifakın cumhurbaşkanı adayına oy vereceksiniz?", "Pahalılık oyunuzu etkiledi mi?" gibi çok sayıda soru yöneltildi. 

YARIN SEÇİM OLSA HANGİ PARKİ KAÇ OY ALIR, PARTİLERİN SON OY ORANI YÜZDE KAÇ?

Yapılacak olan seçimde partilerin son oy oranı merak konusu olurken MAK Anket katılımcılara " Yarın seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Ankete katılan kişilerin oy oranları:

AK Parti'nin son oy oranı yüzde 32.3

CHP'nin son oy oranı yüzde 24.4

İYİ Parti'nin son oy oranı15.5

HDP'nin son oy oranı 7.5

MHP'nin son oy oranı 6,5

Deva Partisi'nin son oy oranı 2,4

Gelecek Partisi'nin son oy oranı 1,2

Yeniden Refah Partisi'nin son oy oranı 1,2 

Zafer Partisi'nin son oy oranı 1,1

Bağımsız Türkiye Partisi'nin son oy oranı 1,1 

Kararsız seçmenlerin son oy oranı 3

ERDOĞAN'IN RAKİBİ KİM OLURSA OY ORANI NE OLUR, KİM CUMHURBAŞKANI SEÇİLİR?

İTTİFAKLARIN SON OY ORANI YÜZDE KAÇ?

Millet ittifakı ve Cumhur İttifakı son oy oranı da ankette yer alan bir diğer önemli veri oldu. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi ittifakın adayına oy vereceksiniz? sorusuna ankete katılan kişilerin millet ittifakı yanı yüzde 41 olarak ilan edilirken Cumhur ittifakı oy oranı ise yüzde 40 olarak gerçekleşti. 

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR ANKETİ SONUÇLARI NE ÇIKTI?

Bir diğer ankette ise katılımcılara "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" diye soruldu. Ankete katılan kişilerin yüzde 60'ı hayat pahalılığı yanıtını verirken işsizlik, adaletsizlik, Suriyeliler ve göçmenler diğer yanıtlar arasnıda yer aldı. 

Gündem Haberleri