Kayaşehir- Fenertepe Metro Hattı İçin Çalışmalar Başladı!

İstanbul metro haritası gelişmeye devam ediyor. Bir yandan metro hatlarında yeni çalışmalar devam ederken bir yandan da yeni metro hatları belirleniyor.

İstanbul metro haritası gelişmeye devam ediyor. Bir yandan metro hatlarında yeni çalışmalar devam ederken bir yandan da yeni metro hatları belirleniyor.

Bunlardan biride Kayaşehir- Fenertepe metro hattı oldu.



Açıklanan ilk rakamlara göre yeni metro hattı uzunluğu 4 kilometre olacak.



Kayaşehir- Fenertepe Metro Hattı Hangi Hatlarla Entegre Olacak?



Proje halinde olan yeni hat Vezneciler-Arnavutköy metro hattı ile entegre olarak planlanıyor.



M3 hattının diğer etapları aracılığı ile de M7 Kabataş-Mahmutbey-Esenyurt metro hattı, M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattı, M2 Yenikapı-Sefaköy metro hattı, metrobüs ve Marmaray entegrasyonları mümkün olacak.



Kayaşehir- Fenertepe Metro Hattı Durakları Hangileri?



Toplam 3 duraktan oluşacak hattına uzunluğu 3 kilometre olarak planlanırken hattın tam kapasite ile çalışmaya başlaması ile beraber günlük 70 bin kişiye hizmet vermesi bekleniyor.



Metro hattı hizmet vermeye başladığında iki nokta arasındaki ulaşım ise sadece 10 dakikaya düşecek.



İstanbul Metro Ağı Genişliyor



Türkiye'nin kalbi olarak kabul edilen İstanbul'da artan nüfus hızına bağlı olarak trafik her geçen gün daha da büyüyen bir sorun haline gelirken sorunun çözümü için raylı ulaşım projelerine büyük önem verilyor.



Özellikle de yeni metro hatları ve bunlarla entegre edilen hatlar ulaşım açısından büyük önem taşırken yapılan hatların bulunduğu bölgede yer alan emlak fiyatlarını rekor oranda arttırması nedeni ile emlak sektörünü de yakından ilgilendiriyor.



Emlak365.com



Gündem Haberleri