Kemal Kılıçdaroğlu Asgari Ücrete Temmuz'da Ara Zam Yapılmasına İlişkin Görüşünü Açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu asgari ücrete ek ara zam tartışmalarına katıldı. Kılıçdaroğlu açıklamasında asgari ücretin yüksek zamlar nedeniyle hemen güncellemesi gerektiğini söyledi.

Gündemde yer alan asgari ücret tartışmalarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da katıldı. Ankara'da şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen ve daha sonra konuşma yapan Kılıçdaroğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

CHP Lideri basın mensuplarına yapmış olduğu konuşmasında, son günlerce AK Parti, Cumhurbaşkanlığı ve Türk İş Sendikası tarafından konuşulan ünlü ekonomistlerinde değerlendirmede bulunduğu asgari ücrete ek zam tartışmalarına değindi.

Asgari ücrete ek zam yapılıp yapılmaması konusunda kendi görüşlerini açıklayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Asgari ücretin hemen güncellenmesi lazım" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ RAKAM VERMİŞTİ

AK Parti'den Cahit Özkan daha sonra Cumhurbaşkanlığı'ndan Nihat Zeybekçi'nin açıklamalarda bulunduğu asgari ücrete ek zam konusunda en son açıklamalar ise Çalışma Bakanlığı ve Türk İş Sendikası'ndan gelmişti.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin konuşmasında asgari ücrete ilişkin zma uygulanması yönetmeliğinin yıllık olduğunu hatırlatarak olağanüstü durum olmadıkça bu şekilde devam edeceğini açıkladı. Türk İş Sendikası'da asgari ücret zam görüşmeleri için normal süreç olan Aralık ayını işaret etti.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ'DA EK ZAM MÜMKÜN OLUR MU?

Şuan uygulamada olan yönetmeliğe asgari ücrete yapılacak zam Aralık ayında gerçekleştirilecek toplantı sonrası belli olacak. Türk İş Sendikası, Çalışma Bakanlığı ve TİSK'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantı sonrası maaş tutarının ne kadar olacağı belirlenir. Ardından ise zamlı maaşlar Ocak'ta uygulamaya girer. Temmuz'da zam yapılabilmesi için ise yönetmeliğin TBMM'de değişmesi gerekiyor.

Gündem Haberleri