Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sorduğu 10 Soruya Yanıt! Cumhurbaşkanı Adayı Olacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 10 soru sorarak yanıtları beklediğini söylemişti. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sorduğu 10 soruya yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cevaplaması için 10 soru sormuştu. Kemal Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sorduğu 10 soruya sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sorularına hangi yanıtları verdi?

TERÖR ÖRGÜTLERİ SORUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrım yapmaksızın tüm terör örgütlerinin ve uzantılarının Kemal Kılıçdaroğlu tarafından lanetlenip lanetlenmediğini sormuştu. Kemal Kılıçdaroğlu bu soruya, “Tüm terör örgütlerine lanet olsun. Onlarla gizli ilişkiler kuranlara, selefi örgütlerle petrol kaçakçılığına soyunanlara, oy uğruna onların mesajlarını televizyonlarda okutanlara da lanet olsun.” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin PKK – YPG’ye karşı yürüttüğü sınır ötesi operasyonların Kemal Kılıçdaroğlu tarafından desteklenip desteklenmediği sorusunu yöneltmişti. Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye sınır ötesi operasyon yapar ve yapmalıdır. Doğru olanı biz her zaman destekledik. Yanlış olana da destek vermeyiz. Siyasi saikler uğruna askerlerimizi operasyonlara gönderenlere, ülkemize yabancı asker postallarını sokanlara olumlu bakmayız.” cevabını verdi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA MESELESİ

Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’ya karşı izlediği politikanın yanında olup olmadığı sorusuna ise Kemal Kılıçdaroğlu, “NATO Türkiye için gereklidir. Biz NATO’dan asla çıkmayacağız. Finlandiya ve İsveç’ten talep edilenler de doğrudur. Ancak diplomasi kapalı kapılar ardından yapılır. Sonuçları ise masada alınır.3-5 oy almak için ucuz bir iç reklam malzemesi ile dış ilişkiler yürütülmez.” yanıtını verdi.

Akdeniz’de ve Ege’de Türkiye’nin kalıcı ekonomik bölgeler oluşturmasını destekleyip desteklemediği sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim duruşumuz çok nettir. Akdeniz ve Ege’de ülke olarak baskıyı arttırmalıyız. Gemi çıkardım sonra geri çektim demekle olmaz. Yüreğin varsa işgal edilen veya silahlanan adalar konusunda adım at ve biz de destekleyelim.” cevabını verdi.

EKONOMİ POLİTİKALARINA DESTEK SORUSU

Dünyadaki salgın ve savaş nedeniyle yaşanan ekonomik krizin Türkiye’ye etkilerine karşı hükümetin verdiği mücadeleye ilkesel düzeyde destek olup olmadığı sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunlar tamamen uydurmadır. Batı’da enflasyon ortalaması yüzde 7, savaştaki Rusya’da enflasyon yüzde 17,8, Ukrayna’da yüzde 16,4. Bizim ülkemizde ise Recep Tayyip Erdoğan yüzünden yüzde 157 enflasyon var.” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtlaması için kemal Kılıçdaroğlu’na, “Mahkeme kararları ve kurum açıklamaları ile yalan olduğu tescillenmiş iddiaları bir kenara bırakıp, siyaseti ülkenin ve milletin çıkarları üzerinden yürütmeye var mısın” sorusunu sormuştu. Bu soruya Kemal Kılıçdaroğlu, “Bahsedilen konular milletin çıkarları değildir. Onlar olsa olsa Erdoğan’ın kurduğu rejimin çıkarıdır.” cevabını verdi.

Siyasi stratejileri yabancı ülkelerin temsilcilerine hazırlatmak yerine kendi partisinin mensuplarına ve ülke kamuoyu ile belirlemeye var mısın sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu, “Doğruları söylemiyorsun. Ya ispat et ya da özür dile” yanıtını verdi.

Bu toprakların tüm değerleri ve kazanımlarıyla asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul edip etmediği sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunlar popoülist söylemler.” cevabını verdi.

CHP içerisindeki terör destekçisi, tacizci, tecavüzcü, hırsız gibi nitelikleri olanları tasfiye edip etmeyeceği sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, “Her türlü karanlık çevrelerle biz anılmıyoruz. Bizde suç sümen altı edilmez ve suçlu da kollanmaz.” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI SORUSU

2023’te Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusuna ise Kemal Kılıçdaroğlu, “Var mısın yarın erken seçim ilan etmeye, aynı gün içerisinde adayımızı açıklayalım.Var mı sende o yürek Erdoğan!” yanıtını verdi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri