Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması! Seçimlerde aday olacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı adaylığı ile alakalı açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Siyaset gündeminde en çok merak edilen soru 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı olmaya devam ediyor. Son dönemlerde adaylık sinyali veren CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI!

CHP’lilerin kendisini Cumhurbaşkanı adayı olarak değerlendirmelerini onların gönüllerinden geçen bir durum olarak değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayımızı biz 6 siyasi partinin lideri ile bir araya gelerek belirleyeceğiz. Henüz belirlenmiş bir isim yok. Cumhurbaşkanı adayını neden açıklamadığımız yönünde eleştiriler alıyoruz. Biz 6 lider olarak Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz konusunda en azandan temel konularda görüş birliği sağlamak durumundayız.” dedi.

İktidara geleceklerine inandığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidara geldiğimizde ne yapacağız, hangi kararları alacağız, bu kararların zamanlaması ne olacak, güçlendirilmiş parlamenter sisteme nasıl geçeceğiz, hasar tespit komisyonunu hangi sürede kuracağız gibi konularda bir yol haritası çıkarmak istiyoruz. Bunlar üzerinde anlaşma sağlandıktan sonra Cumhurbaşkanı adayımızın kim olduğunu kamuoyu ile paylaşırız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayının kim olabileceğine dair de değerlendirme yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Masada bulunan 6 liderden birisi Cumhurbaşkanı adayı olabilir. Hatta bunu bir ilke olarak da benimseyebiliriz. Cumhurbaşkanı adayında 6 lider de fikir birliğine varmalıdır. Bu kişi liderlere güvence vererek anlaşma sağlanan konuları hayata geçirecek birisi olmalıdır. İlkeler belirlendikten sonra hareket etmek zorundasınız. Milletimizin dertleri var ve biz bunları çözmeye adaysak göreve geldiğimizde herhangi bir plansızlık içerisinde olamayız. Milletimizin verdiği vergilerin her kuruşunun hesabını vereceğiz. Bu bir politikacının onursal görevidir. Bu onuru hepimiz taşımak zorundayız.” şeklinde konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK MI?

Kendisinin aday olup olmayacağına dair de açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "6 liderin ortaklaşa kararı olacak diyorsak herkes çıkıp ben adayım deme lüksüne sahip değildir. Ortak bir karar vereceksek herkes görüşünü ortaya koyar ve aday ona göre belirlenir. Bu görev için bizim sorumluluk almamız gerekirse o sorumluluktan da kaçmayız." dedi.

Gündem Haberleri