Kıbrıs Depremini Aylar Öncesinden Bilen Ünlü Deprem Bilimci Yeni Öngörüsünü Açıkladı!

Bugün KKTC'de meydana gelen depremi aylar öncesinden bilen deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yeni öngörüsünü açıkladı. Çukurova ile Hatay arasındaki bölgeye dikkat çeken ünlü bilim adamı bu konuda uyarıda bulundu.

Bugün KKTC'de meydana gelen depremi aylar öncesinden bilen deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yeni öngörüsünü açıkladı. Çukurova ile Hatay arasındaki bölgeye dikkat çeken ünlü bilim adamı bu konuda uyarıda bulundu.

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bugün KKTC'nin Gazimağusa kentinde meydana gelen depremi aylar öncesinden bilmişti. Ünlü deprem bilimci bugün gerçekleşen depremin ardından ise yeni öngörüsünü açıklayarak vatandaşlara uyarıda bulundu.



AYLAR ÖNCESİNDEN KIBRIS DEPREMİNİ BİLMİŞTİ!



Aylar öncesinde Antalya açıklarında meydana gelen depremin hemen ardından bir açıklama yapan Övgün Ahmet Ercan, “Kırbrıs Dalma – Batma Kuşağı aşağı yukarı 700 kilometreye kadar etkili olabilecek bir alanı kapsıyor. Bu bölgede 5 ve üzerinde şiddette deprem bekliyorum.” demişti. Ünlü deprem bilimcinin bu açıklamaları Güney Kıbrıs medyasında da o dönem geniş yer bulmuştu.



ÜNLÜ DEPREM BİLİMCİDEN YENİ DEPREM ÖNGÖRÜSÜ!



Bugün KKTC'nin Gazimağusa kentinde saat 17:27'de AFAD verilerine göre 5.0 şiddetinde bir deprem oldu. Bu depremin ardından yeni bir değerlendirmeyapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “İçerisinde varsıl doğal gaz yataklarını barındıran ve güneyinde Mısır ile Nil Çatalağzı yelpaze çökelleri bulunan Afrika kabuğu yılda 4 ile 5 cm hızla Kıbrıs yayı boyunca Kıbrıs'a dalıyor. Kıbrıs'a toslarken meydana gelen gerilimde dalan dilim üzerindeki alanda 51 kilometrelik derinlikte bir deprem gerçekleşti. Dalmanın başladığı yerin Güney Kıbrıs kıyılarından 50-75 kilometre güneyde bulunduğunu biliyoruz. Larnaka depremi de onun izdişümü içerisinde yer alıyor.” ifadelerini kullandı.



Larnaka'nın izdüşüm yeri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Bu dalma batma kuşağının bir diğer ucu İskenderun Körfezi'dir. Bundan dolayı gelecekte Çukurova ile Hatay arasında gerginlik boşalmaları olursa bu şaşırtıcı bir gelişme olmayacaktır. Bu gerginlik boşalmalarının ne şiddetinde olacağını iseşu andaki verilerle hesaplamak çok zordur.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri