Kılıçdaroğlu Biz Niye 3 Milyon 800 Bin Suriyeli'ye Bakmak Zorundayız Diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'de bulunan Suriyeliler üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" sözlerine sert çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardındna ilk açıklama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli açıklamasında: "Demografik istikbalimizi düşünmek zorundayız, sorun soğukkanlılıkla analiz edilmeli. Asayişi bozanlar da gözünün yaşına bakılmadan sınır dışı edilmeli" ifadelerini kullandı.

NİYE 3 MİLYON 800 BİN SURİYELİ'YE BAKMAK ZORUNDAYIZ?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3,8 milyon Suriyeli hapiste. Dünyada hangi devlet böyle yönetilir? Biz neden 3,8 milyon Suriyeliye bakmak zorundayız? 50 milyar dolardan fazla para harcandı, nereye gitti bu para?" diyerek Türkiye'de bulunan Suriyeliler üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert çıktı.

ANKET YAPTI, BAKTI Kİ VATANDAŞ DA GİTMELERİNİ İSTİYOR...
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a anket göndermesi yaparak anket sonuçlarında vatandaşın da Suriyelilerin gitmesini istemesi üzerine dönmeleri için gerekli gayreti göstereceğiz demesini eleştirdi. Bahçeli'nin de 180 derece döndüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, bayramda memleketine gidenlerin geri geleceğini, bundan sorumlu olan kişinin de Süleyman Soylu olduğunu açıkladı. Suriyelileri, can ve mal güvenliklerini koruyarak ve kendi istekleriyle göndereceklerini, bu işi sadece kendilerinin yapacağını çünkü Kuvayi Milliyeci olduklarını söyledi.

AKARYAKIT ZAMLARINA İŞARET EDEREK İKTİDARA SESLENDİ
Kılıçdaroğlu, İstanbul'da ulaşıma yapılan zamma iktidarın tepki göstermesine de değindi. Erdoğan'a seslendiği konuşmasında zammı yapan sensin, hangi belediye başkanı zam yapmak ister? Belediye başkanı ayak uydurmak istiyor kıyameti koparıyorsun dedi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri