Kılıçdaroğlu çok net konuştu! Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde belediye başkanlarının adaylıkları...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde belediye başkanlıklarının adaylıklarına ilişkin konuştu. Mansur Yavaş'a ayrı bir parantez açan Kılıçdaroğlu ittifak düşüncesini paylaştı.

Emlak365.com - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24'e siyaset başlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hafta içinde çok konuşulan adaylık meselesi hakkında önemli ifadeler kullanan CHP Genel Başkanı özellikle İstanbul ve Ankara Büyükşsehir Belediye Başkanları olan İmamoğlu ve Yavaş için ortaya çıkan haberleri değerlendirdi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NDAN YAVAŞ AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismi son günlerde basında çok sık yer almıştı. Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ın parti olarak Mansur Yavaş'ın aday olmasını istiyoruz onu destekleyeceğiz ifadeleri siyasi gündeme oturmuştu. Hafta genelinde konuşulan konu hakkında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu düşüncelerini açıkladı.

Konuya ilişkin değerlendirmesine; Ümit Özdağ'ın açıklamalarına değinerek başlayan Kılıçdaroğlu yapılan açıklamanın ittifaka yönelik bir hamle olmadığını düşündüğünü söyledi. Öyle olsa bile Millet İttifakının sağlamk temeller üzerine kurulu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu daha sonra Mansur Yavaş'ın adaylık konusunu yorumladı.

Kılıçdaroğlu bu konuda "Şunu söylemek isterim, Mansur Bey değerli belediye başkanlarımızdan biridir. "Cumhurbaşkanlığı Seçimi" denildiğinde akla, aday olarak bir CHP'linin gelmesi, bizi memnun ediyor. Burada kırmızı çizgimiz 6'lı masadır. Adayımıza, Millet İttifakı'nın liderleri karar verecek." ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANLARININ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE ADAY OLMASI

Belediye başkanları hakkında çıkan iddialara da genel bir açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, İttifak olarak bir karar aldıklarını söyledi. O kararın ne olduğunu da söyleyerek "Altı liderin belirlediği aday, tüm partilerin adayı olacaktır. Beraber belirleyeceğiz. Daha da ötesini söyleyeyim; adayımız, halkın adayı olacaktır." ifadelerini kullandı. Belediye başkanlarının şu anda görevlerinin başında olduğunu söyleyen Kılıçdaroğu alınan karar doğrultusunda ittifak olarak asla isim teleffuz etmeyeceklerini açıkladı. Soru geldiğinde cumhurbaşkanı adayının niteliklerinin anlatılacağını belirtti.

Gündem Haberleri