Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan'a Giden Erdoğan'ı Sert Sözlerle Eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan ziyaretine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud'un daveti üzerine iki günlüğüne Suudi Arabistan'a gitti. Ayrıca Erdoğan ve beraberindeki bakanlar, Umre ziyareti de yaptılar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ziyaretine tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU TWİTTER HESABINDAN PAYLAŞIM YAPTI
Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Suudi Arabistan'a devredilen Cemal Kaşıkçı davası ile Gezi Davası kararlarını anımsattı. Paylaşımında: “Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur. Sonra uçaktan iner, katille kucaklaşmaya gider koşa koşa. Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler. İşte sen busun Erdoğan. Utan diyeceğim ama nafile.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de İstanbul'da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde öldürüldü. Açılan dava için 7 Nisan'da durdurma kararı verildi ve dosya Suudi Arabistan'a gönderildi. Konuya ilişkin daha önce açıklama yapan Erdoğan: Biz, sınırlarımız içinde işlenen bu cinayeti elbette tüm boyutlarıyla araştıracak, soruşturacak ve gereğini yerine getireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan gelişmelerin ardından eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlar, Cumhurbaşkanlığı temsilcileri ile Suudi Arabistan Cidde'ye gitti. Kaşıkçı cinayetinin önemli isimlerinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştü, video ve fotoğraflar çekildi. Bu ziyaretin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya paylaşımı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert çıktı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri