Kılıçdaroğlu'ndan Adaylık Açıklaması: Yavaş ve İmamoğlu Ankara ve İstanbul'u Yönetmeye Devam Edecekler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiliz basın organına yapmış olduğu açıklamasında kendi cumhurbaşkanlığı adaylığı ile İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylık iddiaları hakkında konuştu.

Millet İttifakında kimin cumhurbaşkanı adayı olacağına ilişkin son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi ön plana çıkmıştı. Bu iddialar ile birlikte ittifakta oluşan son duruma dair Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU REUTERS'E KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra merkezli Reuters Haber Ajansına demeç verdi.

Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine ayrı bir parantez açan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendi adaylığı konusunda konuştu. 2023 yılında gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, ittifakta ortak aday gösterilmesine değindi.

Kılıçdaroğlu adaylık konusunda ise "Beş parti liderinin beni aday göstermesi elbette bir onurdur. Bana güvendikleri anlamına gelir. İttifak kimi seçerse seçsin, cumhurbaşkanının o olacağı çok açık ve net." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ'IN DURUMU

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde isimleri sıkça dile getirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş'ın durumu hakkında ise Kılıçdaroğlu iki ismin ülkenin en büyük şehrini yönetmeye devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin bazı anket sonuçlarına göre; Mansur Yavaş'ın yaklaşık yüzde 50, İmamoğlu'nun yüzde 60, İYİ Parti Lİderi Akşener'in yüzde 38 oy oranının yanında kendi oy oranını yüzde 28 bandında olmasına da değinen Kılıçdaroğlu "Bu anketlerin bugün için bir önemi yok" ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri