Kılıçdaroğlu'ndan Hükümete Çağrı! Yoksul Ailelerin İnternet Harcamalarını Devlet Karşılayabilir

Uzaktan eğitimin başlamasının ardından yaşanan sorunlara ilişkin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

Uzaktan eğitimin başlamasının ardından yaşanan sorunlara ilişkin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu bu dönemde CHP'li belediyelerin yoksulluk envanteri üzerinde çalıştığını söyledi. Devletin de bu alanda adım atmasına değinen Kılıçdaroğlu yoksul ailelerin internet masraflarının devlet tarafından karşılanabileceğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniverwsite öğrencileri ile biraraya geldi. Video konferans sistemi ile gerçekleşen görüşme kapsamında öğrencilerin sorunlarını dinleyen kemal Kılıçdaroğlu ayrıca kendisine sorulan sorulara yanıt verdi.



KILIÇDAROĞLU'NDAN HÜKÜMETE ÇAĞRI



CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu sorulara vermiş olduğu yanıtlarının dışında gündemin önemli başlıkları ele aldı.



Bu çerçevede son dönemlerin en önemli konusu eğitim alanına değinen Kemal Kılıçdaroğlu, uzaktan eğitim alanında sorun yaşayan aileler için taleplerde bulundu. Evrensel Hizmet Fonu hakkında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu o fonda biriken paralar olduğunu söyledi. Bu paraların Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK'ün ortak çalışması sonucu değerlendirebileceğini ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu bu paralarla bilgisayarı olmayan gençlere, öğrencilere bilgisayar sağlayabilir, bazı masraflarını karşılanabilir dedi.



"Belediyelerimiz aracılığıyla bir yoksulluk envanteri oluşturmaya çalışıyoruz. Belki iktidarın elinde de böyle bir envanter vardır. Dolayısıyla yoksul aileler üç aşağı beş yukarı bellidir. O ailelerin internet harcamalarını bir şekliyle siyasal iktidar karşılayabilir."



Evrensel Hizmet Fonuna dair açıklamalarında ayrıca bu paraların sorgulanması gerektiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu gençlerin bu paraları sormadığını söyledi. Bu fonun kullanım amaçlarına ilişkin de görüşlerini açıklayan Kılıçdaroğlu fonun özellikle teknolojik altyapı yetersizliği yaşayan okulların, öğrencilerin sorunlarını çözmekte kullanılması gerekiyor, dedi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri