Kılıçdaroğlu'ndan İktidara Çağrı: CHP Hazır, Bekliyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine yanıt vererek iktidara çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak bürokrasiye demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyenlerin devletin düşmanı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sözlerini doğru bulduğunu söyleyerek devletin şerefli evlatlarına kanun dışı emirleri uygulamayın diye seslendiğini söyledi ve "Senin adına umut verici ama işlerin biraz aksayacak.” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İKTİDARA ÇAĞRI: CHP HAZIR, BEKLİYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin NATO'dan çıkmayı önerdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu: "Bahçeli de NATO'dan çıkmayı önermiş. NATO, Türkiye için gereklidir ancak iktidar olarak ne kadar samimiler görmek isterim. ABD Yunanistan'ı üslerle doldurdu. Hedefleri net. Türkiye'deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis’e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz. Biz neoliberalizme karşı olduğumuz kadar toprağımızda yabancı askere de karşıyız. Gerekeni yapmaya hazırız. Peki siz hazır mısınız iktidar sahipleri? Bu da sizin samimiyetinizin turnusol kâğıdı olsun. CHP hazırdır, bekliyoruz.” çağrısında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında: “Buradan açıkça ilan ediyorum; kamu görevlilerimize demokratik hukuk devleti sınırları dışında söz söyleyen herkes, bu devletin de bu milletin de düşmanıdır." ifadelerini kullanmıştı.

DEVLET BAHÇELİ NATO AÇIKLAMASINDA NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 24 Mayıs 2022 tarihinde TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, şartların içinden çıkılamaz bir hale gelmesi durumunda NATO'dan ayrılmanın alternatif bir tercih olarak gündeme alınması gerektiğini, Türkiye'nin NATO ile var olmadığı gibi NATO ile yok da olmayacağını söylemişti.

Gündem Haberleri