Kılıçdaroğlu'ndan Suriye ve Sığınmacı Açıklaması: Bu Konuda İddialıyım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Suriye konusu ve sığınmacılar vardı. Kılıçdaroğlu her iki konuda da iddialı olduğunu söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye konusu ile sığınmacılar konusunda iddialı olduğunu, 2011 yılından beri sığınmacılar konusundan en tutarlı söylemlerin CHP olduğunu, komşuda olan savaşın Türkiye'ye yansımasının tehlikeli boyutlarını dile getirdikleri için suçlandıklarını fakat tarihin CHP'nin doğru söylediğini gösterdiğini açıkladı.

2012 YILINDA ERDOĞAN'A MEKTUP YAZDIM
2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdığını söyleyen Kılıçdaroğlu: "O zaman başbakandı. Diyorum ki hükümet olarak Suriye konferansı toplayın ve yaşanan dramı masaya yatırın. Uluslararası Suriye konferansı ile bu sorun nasıl aşılır dedik. Devlet yönetiminde şahsileşme, inatlaşma olmaz. Ortalıkta geziyorlar. Aklı başında insan bugünkü tablo karşısında milletin huzuruna çıkmaz, utanır insan. Dedim ki 2013'te kabahat Suriyelide değil sınırı kontrol edemeyen hükümettedir. Kabahat sınırı yok edende iktidar sahipleri." açıklamasında bulundu.

2013 yılından sınırdan girip çıkanın belli olmadığını, Türkiye'ye bir göç dalgasının geldiğini, gelen sığınmacıların Türkiye'de kalmak istemeyip gelişmiş ülkelere gitmek istediklerini, Akdeniz'de n botlar ile gitmeye çalışıldığı için Akdeniz'in sığınmacı mezarlığına döndüğünü söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği'nin sığınmacıların oraya gönderilmemesi için baskı kurduklarını, sığınmacılar Avrupa'ya giderse onların rahatlarının bozulacağını vurguladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun daha önce yaptığı açıklamaya gönderme yapan Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin göçmen deposu olmasını istediğini hatırlatarak İçişleri Bakanı Soylu'ya geri kabul anlaşmasının yanlış olduğunu, Türkiye'nin başına bela olduğunu neden söylemediğini sordu.

Emlak365.com

Gündem Haberleri