Kılıçdaroğlu'nun 6 Milyarlık Peşkeş İddiasına Erdoğan'dan 250 Bin Liralık Tazminat Davası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanına Hakaret suçundan suç duyurusunda bulundu, 250 bin liralık tazminat davası açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabı üzerinden açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni iddialar ortaya atmıştı. Kılıçdaroğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak "Sevgili Halkım, Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini... Hadi buyurun" diyerek bir video yayımlamıştı.

Devletin bürokratlarından kendisine çeşitli belgeler yağdığını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meydan okumuş ve elinde daha çok belge olduğunu belirterek bu belgeleri de ortaya çıkaracağını söylemişti. Devletin vatansever bürokratları olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, suça ortak olanlara ise farklı muamelede bulunacaklarını bir kere daha dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA 250 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI VE CUMHURBAŞKANINA HAKERET SUÇUNDAN SUÇ DUYURUSU!

Yaşanan olayların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yaparak "Davalının konuşması sırasında göstermiş olduğu Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasını havi evrak ile peşkeş çekildiğini iddia ettiği ihale arasında hiçbir bağlantı bulunmamaktadır. Davalının göstermiş olduğu evrak 20 Mayıs 2019 tarihli olup Kuzey Marmara Otoyolu'na ilişkin 1 Temmuz 2016 tarihinde imzalanmış bulunan Uygulama Sözleşmesi'nin 27.2 maddesi uyarınca yapılması gereken bir işleme dair Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Karayolları Genel Müdürlüğüne yetki verilmesinden ibarettir. İş bu belge, herhangi bir ihalenin yapılmasına veya herhangi bir ödemenin yapılmasına ilişkin değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir ihalenin herhangi bir şirkete verilmesine veya herhangi bir ödemenin yapılmasına dair bir imzası da söz konusu değildir" diyerek 250 bin liralık tazminat davası açtı ve Cumhurbaşkanına Hakaret suçu ile suç duyurusunda bulundu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMA: 6 MİLYAR TL İDDİASI NEDİR?

Sosyal medya hesabından yayımlanan videoda Kemal Kılıçdaroğlu bazı evraklar göstererek "Bu değil, bu değil, bunu da anlatmıyorum, sizlerde görün yüzlercesi var, bazıları Saray'daki şahıs tarafından imzalanmış. Bu belgelerin arkasında kim var hepimiz görüyoruz. Bir belgeyi anlatıyım.

3 Nisan 2018 tarihinde bir açık ihale yapılır ve bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin TL. Ama kazanan firmaya bu ihale verilmez. Neden, çünkü 5'li çeteden değil. Bu nedenle ihale iptal edilir ve aynı iş bir daha ihale edilir. Aynı iş bu sefer 9 milyar 449 milyon 995 bin liraya 5'li çeteye peşkeş çekilir. Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Tek bir imza ile 6 milyar lira beşli çeteye peşkeş çekilmiştir" diyerek ihalede yolsuzluk yapıldığını iddia etmişti.

Gündem Haberleri