Kim, Ne Zaman Aşı Olacak? İşte Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Aşı Planlaması!

Türkiye'de vatandaşlar koronavirüs aşısı olmaya devam ederken kimin ne zaman koronavirüs aşısı vurulacağı en çok merak edilen konu oldu.

Türkiye'de vatandaşlar koronavirüs aşısı olmaya devam ederken kimin ne zaman koronavirüs aşısı vurulacağı en çok merak edilen konu oldu. Hangi vatandaşlar ne zaman koronavirüs aşısı olacaklar.

Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nın planlaması ile koronavirüs aşısı uygulanmaya başlandı. Sağlık çalışanları ile başlayan aşılama toplumun diğer kesimleri ile devam edecek. Kim, ne zaman koronavirüs aşısı olacak?



KİM, NE ZAMAN KORONAVİRÜS AŞISI OLACAK?



Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısına dair planlamasını yaptı. Bakanlık tarafından yayınlanan öncelik listesi ile kimin ne zaman aşı olacağı belirlendi. Aşı temini konusunda şu anda problem yaşandığı için aşı geldikçe öncelik sırasına göre aşılama işlemi 81 ilde sağlık kurumlarında yapılacak vatandaşların en çok merak ettiği konu ise kendilerine sıranın ne zaman geleceği oldu.



AŞILAMA PLANLAMASI BELLİ OLDU?



Tarih olarak belirli bir gün Sağlık Bakanlığı tarafından verilemiyor. Ancak bazı meslek gruplarının koronavirüs aşısında öncelikleri bulunuyor. Bakanlıkça yapılan planlamada vatandaşlar 4 aşamaya ayrılarak koronavirüs aşısı olacaklar. Bu 4 aşamanın sonun tüm vatandaşlar istedikleri takdirde koronavirüs aşısı yaptırabilecekler.



KORONAVİRÜS AŞILAMA PLANLAMASI 1. AŞAMADA KİMLER AŞI OLACAK?



Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs aşı planlamasının 1. aşamasında sağlık kurumlarında çalışanlar bulunuyor. Bu aşılamanın tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Bu aşamada eczane çalışanlarına da bugünden itibaren koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı. Ardından yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalanlar ile çalışanlar aşılanacaklar. Ardından ise 65 yaş üzeri bireylere koronavirüs aşısı yapılarak 1. aşama sona erecek.



KORONAVİRÜS AŞILAMA PLANLAMASI 2. AŞAMADA KİMLER AŞI OLACAK?



Koronavirüs aşılamalası 2. aşamasında ise sırasıyla Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıtalar ve özel güvenlikler, Adalet Bakanlığı, Cezaevleri, öğretmenler ve öğretim üyeleri, gıda sektörü çalışanları, taşımacılık sektörü çalışanları ile 50-64 yaş arası vatandaşlara aşı yapılacak.



KORONAVİRÜS AŞILAMA PLANLAMASI 3. VE 4. AŞAMADA KİMLER AŞI OLACAK?



Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs aşısı planlamasının 3. aşamasında ise öncelik sırasını yaş grupları belirleyecek. 49 yaş ile 18 yaş aralığındaki tüm vatandaşlar yüksek yaşlardan başlamak üzere aşılarını yaptırabilecekler. 4. aşamada ise sırası geldiği halde aşı yaptırmayan vatandaşları kapsayacak. Bu 4 aşamanın tamamlanması ile ülke genelinde aşılama da tamamlanacak. Ancak net tarihler yurt dışından getirilen aşıların gelme takvime göre bu sıralamayla belirlenecek.



Emlak365.com

Gündem Haberleri