Kiraya Verdiği Tarlalar Yüzünden İcralık Oldu

Aydın'da yaşayan 87 yaşındaki bir kadı tarlalarını kiraya verdi. Kiralık tarlada tarımsal faaliyet yürüten kişiler ise bu faaliyetler esnasında kullandıkları suyun faturasını ödemedi. Su faturasının ödenmediğinden habersiz olan yaşlı kadın ise kapısına gelen icra tebligatıyla şaşkına döndü.

Aydın'da yaşayan 87 yaşındaki bir kadın, tarlalarını kendi kullanmadığı için kiraya verdi. Yaşlı kadının tarlasını ekip biçen kiracılar ise ürünleri topladı ve kirayı ödedi. Ancak ödemedikleri bir şey vardı. Tarımsal faaliyetler esnasında kullanılan suyun bedeli ödenmeyince 87 yaşındaki yaşlı kadın icra şokuyla karşı karşıya kaldı. 

Bir anda kapısına gelen haciz tebligatıyla karşı karşıya kalan yaşlı kadın neye uğradığını şaşırdı. Kimseye borcu olmayan 87 yaşındaki vatandaş, bir yanlışlık olduğunu düşünse de tüm mal varlığını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya gelmesine neden olan icranın sebebi kiraya verdiği tarlalarıydı.

Tarlaları Yüzünden 87 Yaşında İcralık Oldu

Aydın'da yaşayan 87 yaşındaki yaşlı kadının köyünde tarlaları vardı. Yaşlılığa bağlı hareket zorluğu çeken kadın, kendi ekip biçemediği tarlalarını kiraya vermeye başladı. Bir süre sonra hastalıkları artan ve kadın Aydın merkezde yaşayan oğlunun yanına taşınmak zorunda kaldı. Tek başına ayağa kalkmakta dahi zorlanan yaşlı kadın 2019 yılından beri yatağa bağımlı vaziyette oğlunun yanında kalıyor. 

Annesinin köye gitmek şöyle dursun ayağa dahi kalkamadığını dile getiren yaşlı kadının öğretmen emeklisi olan oğlu Faruk bey, köyden tarlaları kiralayan kişinin evrakta sahtecilik yaptığını iddia etti. Yaklaşık 6 yıl önce gerçekleşen tarla kiralama olayında 5 yıllık kiralama işlemi yapıldığını ancak bu belgede annesinin imzasının taklit edildiğini iddia eden Faruk bey, karşı karşıya kaldıkları yüklü su bedeli nedeniyle annesinin mağdur olduğunu dile getirdi.

Aydın Ziraat Odası tarafından yapılan icar işleminin yasal ve tüm evraklarının tam olduğunu dile getiren Faruk bey, haciz işleminde Aydın Ovası Sulama Birliği'nin ihmali olduğunu söyledi. Durumdan haberdar oldukları anda itirazda bulunduğunu söyleyen Faruk bey, itirazıyla ilgilenilmediğini ve 40-50 bin lira civarında bir borçla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Tarlaları kiralama yoluyla ekip biçen kişinin Aydın Ovası Sulama Birliği'ne annesinin imzasını taklit ederek başvuruda bulunulduğunu söyleyen talihsiz kadının oğlu, annesinin hem alzheimer hastası olduğunu hem de yatalak olduğunu belgelemesine rağmen tüm mal varlığına haciz konduğunu söyledi. 

87 yaşındaki yaşlı kadının Aydın'da bulunan köyüne gitmesinin mümkün olmadığını ve bu belgeye imza atmış olamayacağını savunan Faruk bey, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Gündem Haberleri