Kış Tatilinde Doğa ile İç İçe Yeni Konsept Saklı Cennet Acarlar Longozu!

Kış tatilinin yeni gözdesi longoz ormanları oldu. Dünyada bulunan iki longozdan biri ülkemizde yer alıyor. Doğa ile iç içe sakin bir tatil geçirmek isteyenler Acarlar Longozuna yoğun ilgi gösteriyor.

Bir çeşit orman ekosistemi olan longozlar, dünyada sadece iki bölgede bulunuyor. Bu longozlardan tek parça halinde olan en büyük longoz Türkiye'de yer alıyor. En büyük longoz olma özelliği taşıyan saklı cennet Acarlar Longozu, kış mevsimindeki görüntüsüyle milyonluk tablolara taş çıkarıyor.

DÜNYANIN İKİ LONGOZUNDAN BİRİ TÜRKİYE'DE!

Dünyada eşine rastlanmayan ve halk arasında su basar ormanları olarak adlandırılan longozlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün koruması altında yer alıyor. Tatilini sakin bir yerde huzurla geçirmek isteyenlere kapılarını açan longozlar, '' Acarlar Longozu Sulak Alanı Ekoturizm Geliştirme Projesi'' kapsamında yapım ve bakım işlemlerinin devam etmesi nedeniyle bir süre hizmet veremeyecek.

12 MİLYON LİRALIK PROJE!

Acarlar Longozu Sulak Alanı Ekoturizm Geliştirme Projesine 12 milyon liralık bütçe ayrıldığı öğrenildi. Şubat 2019'da ' Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan ' olarak ilan edilen bu bölgede, mevcut potansiyelin ekolojik olarak değerlendirilmesi için hayata geçirilen projede sona yaklaşılıyor.

KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLERE SAHİP

Bölgedeki işletme sahibi, burayı yaz ve kış mevsimlerinde işlettiklerini belirterek longozun yürüyüş yolu tadilatı olduğunu ve ihaleye çıktığını bildirdi. İhale sürecinin haziran ya da temmuz aylarında biteceğini öngören işletme sahibi, bölgede kışın konaklama hizmeti de verdiklerini söyledi.

Yaz mevsiminde ayrı kış mevsiminde ayrı bir güzelliği bulunan longozda suların yağmur ve kar nedeniyle 1 metre kadar yükseldiğini dile getiren işletme sahibi, hafta sonları müşteri kabul ettiklerini ve müşterilerini en güzel şekilde ağırlamaya çalıştıklarını ifade etti.

KIŞ TATİLCİLERİNİN YENİ ROTASI LONGOZ

Kış tatilini kayaktan yana değil de kafa dinleyerek sakin bir şekilde geçirmek isteyenlerin yeni tatil rotası longoz ormanları oluyor. Buraya gelen tatilciler, işletmelerde konaklayarak doğa yürüyüşlerine çıkabiliyor ve sosyal medyada paylaşabilecekleri onlarca görüntüye canlı şahit oluyorlar.

Kışın tatil yapmak isteyen ancak iş ve stresten uzak kalarak zamanının büyük bir ölümünü doğaya ve kendine ayırmak isteyen kişiler longoz ormanlarına yoğun ilgi gösteriyor. Bölgede bulunan küçük müstakil evlerde konaklanabiliyor ve işletme tatilcilere özel programlar da düzenliyor.

Daha önce 600 metre olan ve şu anda yenilenerek 2 kilometreye ulaşan yürüyüş yoluyla birlikte yerli ve yabancı turistler longoz ormanlarında tatillerini gerçekleşirebilecekler.

Gündem Haberleri