Kısıtlamalar Ne Zaman Kaldırılacak? Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den Dikkat Çeken Açıklama!

Türkiye'de koronavirüs kısıtlamalarının ne zaman kaldırılacağına dair büyük bir merak yaşanıyor.

Türkiye'de koronavirüs kısıtlamalarının ne zaman kaldırılacağına dair büyük bir merak yaşanıyor. Bu konuda en güncel açıklamayı Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü yaptı.

Türkiye'de bir süredir tüm dünyada olduğu gibi koronavşrüs kısıtlamaları etkin bir şekilde uygulanıyor. Peki başta sokağa çıkma yasakları olmak üzere kısıtlamalar ne zaman kaldırılacak?



Türkiye'de vatandaşlar etkin bir şekilde koronavirüs kısıtlamaları ile karşı karşıya kalıyorlar. Ölümcül salgına karşı tedbiri elden bırakmak istemeyen Sağlık Bakanlığı yetkilileri bu kısıtlamaların oldukça faydalı bulunduğunu ifade ediyorlar. Vatandaşlar da bu salgından kurtulmak için kısıtlamalara uymaya çalışıyorlar.



KORONAVİRÜS KISITLAMALARI NE ZAMAN KALDIRILACAK



Kısıtlamalar kapsamında özellikle sokağa çıkma yasaları vatandaşları iyice sıkmaya başladı. Ancak ölümcül bir salgından dolayı kısıtlamalara uymak zorunda olduklarının farkında bulunan vatandaşlar yine de bu kısıtlamaların ne zaman sona ereceğini merak ediyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün yapılan kabine toplantısında kısıtlamaların gevşetilmesine dair büyük bir beklenti oluşmuştu. Ancak bu beklenti boşa çıktı. Kabine toplantısından yalnızca okulların açılmasına dair kararlar çıktı. Kısıtlamaların ise devam etmesi kararlaştırıldı.



Bu gelişme üzerine şimdi gözler Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'na çevrilmiş durumda. Kısıtlamaların gevşetilmesi veya tamamen kaldırılmasına yönelik kararın ilk adımını Bilim Kurulu'nun atması gerekiyor. Bu yönde bir tavsiye kararı alındığında hükümet de bu kararı uygulamaya sokacak. Bu açıdan Bilim kurulu'nun kısıtlamalara yönelik düşünceleri büyük bir önem arz ediyor.



BİLİM KURULU ÜYESİ AÇIKLADI!



Kısıtlamalar üzerine Bilim Kurulu Üyesi prof. Dr. Tevfik Özlü açıklamalarda bulundu. Kısıtlamaların kaldırılması için henüz çok erken olduğunu söyleyen Tevfik Özlü, “Ben şu an itibariyle kısıtlamaların kaldırılması için henüz çok erken bir dönemde olduğumuza inanıyorum. Tamam hepimiz kısıtlamalar sıkıldık ama buna mecburuz. Sevdiklerimizi yaşamda tutmak için biraz gayret göstermemiz gerekiyor. Sağlık açısından henüz statik bir döneme ulaşmadık. Vaka sayılarımız halen daha oldukça yüksek.” dedi.



Dünyada mutasyonlu koronavşrüs gerçeği yaşandığına dikkat çeken Tevfik Özlü, “Günlük koronavirüs tablosuna baktığımızda ben önümüzü görebildiğimize inanmıyorum. Hala risk altında bulunuyoruz. Önemli bir aşama kat ettik ama henüz kısıtlamaları kaldıracak seviyeye ulaşmadık. Bir de mutasyonlukoronavirüs gerçeği var. Buna bağlı olarak dünyada vaka sayılarının arttığını görüyoruz. Böyle bir ortam varken kısıtlamaların kaldırılması büyük bir felaketle sonuçlanabilir.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri