Kitapyurdu Hacklendi İddiası Ortalığı Karıştırdı! Kitapyurdu Resmi Açıklama Yaptı

Ekşi Sözlük’te paylaşılan yeni bir bilgiye göre, Kitap severlerin en popüler noktalarından biri haline gelen Kitapyurdu adresinin siber saldırıya uğradığı açıklandı.

Ekşi Sözlük’te paylaşılan yeni bir bilgiye göre, Kitap severlerin en popüler noktalarından biri haline gelen Kitapyurdu adresinin siber saldırıya uğradığı açıklandı. Dahası, bahsi geçen saldırı sonunda ise 10 bine yakın kullanıcının bilgilerinin çalındığı belirtiliyor. Kitapyurdu’nda yer alan hesapların bilgilerinin ise şuan Telegramda bulunan bazı çevrim içi alanlarda herkese açık şekilde paylaşıldığı belirtiliyor.

Hack Süreci Hakkında


Gece kendi halinde kendi halinde vakit geçirirken kendi e-postasına bir bildirim alan Ekşi Sözlük yazarının paylaşımı ile bu durum ortaya çıktı. Yazar evde gece oturduğunu ve bir anda E-postasına Kitapyurdu puanlarının harcandığına dair bilgi geldiğini duyurdu. Ancak yazar böyle bir işlem gerçekleştirmemişti. Harcama ile kitap alınması ardından kendi telefon numarası ve kendi adresi ile alışveriş yapıldığını öğrenen yazar, bunu diğer kullanıcılar ile paylaştı.

Alışverişi yapan kişinin ise 18 yaşında bir genç olduğunu söyleyen yazar, çocuğun kendisinin hesap bilgilerine ise Telegram üzerinden ulaştığını ifade etti. Bunun üzerine gurup yöneticilerini bulup iletişim sağladığını, talepleri ardından ise yöneticilerin bu konuya eğildiklerini belirtti.

Hesap bilgileri çalınan Kitapyurdu kullanıcılarının şifreleri, Telegram gruplarında paylaşıldığı iddia ediliyor!


Facebook Hesapları Tehlikede!


Olayı aktaran Eksi Sözlük yazarı, Kitapyurdu bilgilerinin paylaşımının yapıldığı Telegram gurubunun adresini ve harcamaya ilişkin dekont bilgilerini ise açık şekilde paylaştı. Hesap bilgilerinin görüntülendiği alanı ve şifrelerin görüntülerini kullanan kişinin yapmış olduğu harcamanın dekontunu ise herkese online alandan sundu. Bu kapsamda tüm kullanıcılar uyarıldı.

Kitapyurdu kullanıcı bilgilerini paylaşanlar, "zenginden alıp veriler verdiklerini" iddia ediyorlar



İddialara göre Kitapyurdu hesap bilgileri paylaşılan kişiler arasında eski milletvekili Fatih Çiftçi de yer alıyor. Konu ile ilişkili olarak polise ise çok sayıda şikayet bugün gitmiş. E-posta adresi ile Facebook şifresi aynı olan kullanıcıların ise sosyal medya hesaplarının da erişim açısından tehlikede olduğu aktarıldı. Bu yüzden şifre değişikliğinin yapılması öneriliyor. Şu an için hesap kullanıcıları takibe devam ediyor.

Kitapyurdu Resmi Açıklama Yaptı

Kitapyurdu sitesinin "hacklendiği", "bilgilerinin ele geçirildiği" vb. iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu,Kitapyurdu’nun kredi kartı bilgilerinizi saklamadığı bilgisini tüm kitapkurtlarına ve kamuoyuna güvenle bildiririz.

Gündem Haberleri