Kızılay depremzede kadınlar için WhatsApp hattı kurdu!

Bugün Kızılay tarafından yapılan açıklama ile birlikte depremzede kadınlara yardımcı olmak amacı ile özel WhatsApp ihbar hattı kurduğu öğrenildi.

Deprem bölgesinde yer alan binlerce kadının özel ihtiyaçlarının karşılanması için Kızılay harekete geçti! Yapılan açıklamalara göre deprem bölgesinde pek çok kadının ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiği öğrenilirken, herhangi bir çekince olmaması adına kadınların ihtiyaçlarını özgür bir şekilde talep edebilmesi adına WhatsApp ihbar hattı kurduğu öğrenildi. Yapılan bu açıklama ile birlikte çağrı hattı da oluşturuldu. 

İLETİŞİM HATTI OLUŞTURULDU!

Depremin ilk gününden bu yana Kızılay tarafından deprem bölgelerinde bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına çalışmalar yürütülmeye devam ediyor. Bu anlamda pek çok çalışmaların yürütüldüğü bilgisinin gelinmesi ile birlikte Kızılay, afet bölgesinde bulunan kadınların da ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına yeni gelişmelere yer verdiği ifade edildi. 

Özellikle de hamile, yeni doğum yapmış, özel ihtiyaçları bulunan kadınları dinlemek ve anlamak adına yeni çalışmaların yapılmaya başlandığı öğrenildi. Bu çalışmalara Kızılay Kadın gönüllülerinin yanı sıra Genç Kızılay kadın gönüllülerinin de bulunduğu ifade edildi. 

Deprem bölgesindeki kadınların en çok ihtiyaç duydukları hijyenik ped, iç çamaşırı, kıyafet ve hijyen malzemelerinin de sağlanacağı ifade edildi. Bu noktada kişilerin bu ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına "+90 552 150 18 68" veya 168 Çağrı Merkezi üzerinden kolay bir şekilde taleplerini ileterek karşılayabilecekleri de öğrenilmiş oldu. 

Bu anlamda kadınların herhangi bir sorun yaşamadan temel hijyenik ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 2 bin gönüllü kadının sahalarda yer aldığı ifade edilenler arasında yer aldı. 

Gündem Haberleri