Konya'da Eğitim Uçuşu Yapan Hava Kuvvetlerine Ait Uçak Düştü, Pilot Şehit Oldu!

Milli Savunma Bakanlığı, Konya'da eğitim uçuşu yapan ve Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağın düştüğünü ve uçağın pilotunun şehit olduğunu açıkladı.

Konya'da Türk Hava Kuvvetlerine ait bir uçağın eğitim uçuşu sırasında düştüğü bildirildi. Düşen uçağa dair Milli Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak pilotun şehit olduğunu duyurdu.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE AİT UÇAK DÜŞTÜ

Edinilen bilgilere göre Konya'nın Karatay ilçesinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri gösteri uçağı düştü. Karatay ilçesinin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde boş bir alana uçak düştüğü ihbarı ile bölgeye çok sayıda polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine ulaşan jandarma ekipleri her türlü tedbiri alarak bölgenin güvenli hale gelmesini sağladı. Uçak kazasına dair bilgileri ise Milli Savunma Bakanlığı kamuoyuna duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Konya'da eğitim uçuşu yapan ve Türk Hava Kuvvetleri'ne ait olan bir NF-5 uçağının saat 14:15'te henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı kaza kırıma uğradığı belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı uçak kazasına dair kapsamlı incelemenin başlatıldığını ve kazanın nedeninin tespit edilmesi amacıyla yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini ilan etti.

PİLOTUN ŞEHİT OLDUĞU AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanlığı bu açıklamadan kısa bir süre sonra bir açıklama daha yaparak acı haberi duyurdu. Konya Karatay'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait NF-5 uçağının pilotunun şehit olduğu açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personeli olan pilot için taziye mesajını yayınlayan Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, “Kahraman pilotumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabırlar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TAZİYE MESAJI YAYINALDI

Uçak kazası sonrasında uçağın pilotunun şehit olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan da bir taziye mesajı yayınlayarak, “Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu yaptığı sırada kaza kırıma uğradığını ve neticesinde maalesef pilotumuzun şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.

Gündem Haberleri