Konyaspor'da Palut Kararı Şok Etkisi Yarattı

Süper Lig'in başarılı ekiplerinden Konyaspor'da herkesi şaşkına çeviren bir karar alındı. 2020-21 sezonunda takımın başına getirilen İlhan Palut ile yollar ayrıldı. Geçtiğimiz sezonu 3. olarak tamamlayan ve bu sezona da başarılı bir performans gösteren Konyaspor'da beklenmedik bir ayrılık yaşandı.

Konyaspor son yıllarda Süper Lig'de gösterdiği başarılı performansla dikkat çekiyor. UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme başarısı dahi gösteren Konyaspor'da duyanları şaşkına çeviren bir ayrılık kararı alındı. Konyaspor ile teknik direktör İlhan Palut yollarını ayırma kararı aldı. 

Süper Lig'de rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen, özellikle kendi evinde oynadığı maçlarda gösterdiği performansla dikkat çeken Konyaspor çok ciddi bir ayrılık kararıyla gündeme geldi. Teknik direktör İlhan Palut ile Konyaspor yollarını ayırdı. Geçtiğimiz sezonu 3. sırada tamamlayan ve bu sezon da başarılı bir performans sergileyen yeşil beyazlılarda alınan bu karar spor camiasında büyük şaşkınlık yarattı.

Konyaspor İlhan Palut İle Yol Ayrımına Geldi

İlhan Palut 10 Şubat 2021 tarihinde Konyaspor ile masaya oturmuş ve Konyaspor'un başında ilk maçına 14 Şubat'ta çıkmıştı. 14 Şubat tarihinde oynanan Denizlispor maçında galip gelerek Konyaspor kariyerine galibiyetle başlayan İlhan Palut, o sezon Kanyaspor'un başında 18 karşılaşmaya çıkmış ve 6 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 de mağlubiyet alarak 21 puan topladı.

Geçtiğimiz sezon da oldukça başarılı bir yönetimle Konyaspor ile birlikte sezonu 3. sırada tamamlayan İlhan Palut, 20 galibiyet 8 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 68 puan topladı. Bu performansıyla UEFA Avrupa Ligi'nde de ülkemizi temsil etme şansı yakalayan İlhan Palut yönetimindeki Konyaspor, özellikle evinde oynadığı maçlardaki başarısıyla göz doldurdu. 

Konyaspor geçtiğimiz sezon evinde oynadığı karşılaşmaların 13'ünü kazanırken, 4 beraberlik ve sadece 2 mağlubiyet aldı. Bu sezon da aynı başarıyı gösteren Konyaspor, iç saha maçlarında kalesinde en az dol gören takım oldu.

Yeşil beyazlıların İlhan Palut yönetiminde gösterdiği başarı performans tüm futbol camiası tarafından takdir görürken, yapılan açıklama büyük bir şaşkınlık yarattı. İlhan Palut ile Konyaspor'un yollarını ayırdığı duyuruldu.

1.5 Sezon Daha Sözleşmesi Devam Ediyordu

İlhan Palut ile Konyaspor'un sözleşmesi 2024 yılının sonuna kadar devam ediyordu. İlhan Palut, Konyaspor tarihine geçti. Konyaspor maçında 15 maçtan daha fazla kalan teknik direktörler arasında en başarılı sonuçları alan İlhan Palut, 32 galibiyet, 25 beraberlik ve 17 galibiyet alarak oldukça başarılı bir performans sergilerdi.

Gündem Haberleri