Korkutan depremler devam ediyor! AFAD'dan iki deprem açıklaması!

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından bölgede artçı depremler hız kesmeden devam ediyor. Bu saat saatlerinde yine artçı sarsıntılar meydana geldi. Depremlere ilişkin AFAD Deprem Dairesi açıklama yaptı.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından deprem bölgesi olan kentlerde artçı sarsıntılar hız kazandı. Çok büyük bir deprem felaketi yaşanırken etki alanında olan illerde sürekli artçı sarsıntılar meydana geliyor. Bu artçı sarsıntılar bölgedeki vatandaşların yüreklerini ağızlarına getiriyor. AFAD Deprem Dairesi de son depremlere dair bilgilendirmede bulundu. 

AFAD DEPREMLERİ DUYURDU!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak bu sabah meydana gelen son depremlere dair bazı bilgilendirmelerde bulundu. 4.0 şiddetinin altında çok sayıda deprem gerçekleşiyor ama vatandaşlar bu şiddetin üzerindeki depremleri net bir şekilde hissedebiliyorlar. AFAD'dan verilen bilgilere göre bu sabah saat 07:37'de merkez üssü Kahramanmaraş Ekinözü Kandil Barajı olan bir deprem gerçekleşti ve bu depremin büyüklüğü 4.0 olarak ölçüldü. Depremin 7 km derinlikte meydana geldiği bildirildi.

AFAD Deprem Dairesi bir deprem duyurusu daha yaptı. Bu deprem de bu sabah saat 05:26'de gerçekleşti. Merkez üssü Hatay'ın Samandağ ilçesi açıklarında Antakya Körfezi olarak bildirildi. Akdeniz açıklarındaki depremin merkez üssünün Hatay Samandağ'a uzaklığının 3,25 km olduğu belirtildi. Bu deprem 13,29 km derinlikte gerçekleşirken büyüklüğünün 4.5 olduğu ilan edildi. 

,

DEPREMLER YIKINTIYA NEDEN OLMADI!

Bu sabah saatlerinde gerçekleşen depremler bölgede herhangi bir yıkıntıya neden olmadılar. Bölgede ağır hasarlı binalar bu sarsıntılardan etkilenebiliyorlar. Bunun için de yetkililer vatandaşların hasarlı yapılara girmemelerini hatta bu binaların yakınlarından dahi geçilmemesi gerektiğini bildiriyorlar. Gerçekleşen artçı depremler nedeniyle bazı vatandaşlar geçtiğimiz günlerde enkaz altında kalmışlardı. 

Öte yandan deprem uzmanları bu artçı depremleri olağan olarak değerlendiriyorlar. Fay hattının kırılması sonucunda fayın dengelenebilmesi için artçı depremler 1 yıl boyunca olabilecek. Her geçen hafta bu depremlerin şiddetinin azalacağı bildirildi.

Gündem Haberleri