Korona Normal Yaşamdan Çıkıyor! Maske Zorunluluğunun Ne Zaman Kalkacağına İlişkin Sağlık Bakanı Koca'dan Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgını kapsamında aylardır hayatımızda olan maskede kullanım zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunarak kaldırılacak mı sorusunu yanıtladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın mensuplarına yönelik konuşmasında maske zorunluluğu konusunda açıklamalarda bulundu. Maske kullanımına ilişkin zorunluluğun devam edip etmeyeceğine, maske yasağını kaldırılmasına ilişkin son gelişmeleri aktardı.

BAZI AVRUPA ÜLKELERİNDE MASKE YASAĞI KALDIRILMIŞTI

Maske kullanımına ilişkin yasaklar bazı Avrupa ülkelerinde yasaklanmıştı. Yasaklara ilişkin gelen üst üste kararlardan sonra Türkiye'nin nasıl bir adım atacağı gündem başlıklarını oluşturdu. Bir süredir basında yer alan haberlerin ardından konu Sağlık Bakanı Koca'ya soruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maske ile ilgili henüz bir karar verilmediğibi vurgulayarak yasağın uygulanmasına ilişkin önümüdeki haftayı işaret etti.

Bakan Koca şubat ayının son günlerini işaret ederek önümüzdeki hafta çarşamba veya perşembe günü bir basın toplantısı düzenleneceğini duyurdu. Salgınla mücadele de gelinen son noktaya ilişkin bilgiler verileceğini açıklayan Bakan Koca maske konusunda "Salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra neler yapılacağına ilişkin süreci anlatacağız. Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Bakan Koca açıklamalarında ayrıca günlük vaka sayılarında zirve pik noktasına ulaşıldığını ve vakaların düşüşe geçeceğini söyledi.

Gündem Haberleri