Koronavirüs Aşısı Olanlara Ve Olacaklara Alkol İle Sigara Uyarısı!

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk koronavirüs aşısına dair açıklamalarda bulunup alkol ve sigara uyarısı yaptı.

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk koronavirüs aşısına dair açıklamalarda bulunup alkol ve sigara uyarısı yaptı.

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk koronavirüs aşısının etkinliği hakkında bilgi vererek vatandaşlara alkol ve sigara uyarısında bulundu.



AŞI OCAKLARA ALKOL UYARISI!



Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk koronavirüs aşısının ne kadar etkili olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Aşının oldukça koruyucu nitelikte olduğunu ifade eden Hakan Oğuztürk, “Koronavirüs aşısının yapılması bağışıklık sisteminde güçlü bir mekanizmanın oluşmasını sağlayacaktır. Ancak burada çok önemli bir husus bulunmaktadır. Alkol alınması durumunda negatif etki meydana geliyor ve aşının etkisi azalıyor. Bunu açık bir şekilde konuşmak gerekir. Bütün aşılar üzerinde alkolün negatif etkisi bulunmaktadır. Bu bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçektir. Bundan dolayı alkol alanların koronavirüs aşısı vurulması durumunda antikor oluşumu çok düşük olacaktır.” dedi.



Koronavirüs aşısı olanlara uyarıda bulunan Hakan Oğuztürk, “Koronavirüs aşısı olacakların aşıyı yaptırmadan önce ve aşıyı yaptırdıktan belirli bir süre sonra kesinlikle alkol kullanmamaları gerekir. En doğrusu alkolün hiçbir zaman kullanılmamasıdır ama yine de alkol kullanılacaksa da bu dönemde uzak durulmalıdır.” ifadelerini kullandı.



AŞI YAPTIRMADAN 10 GÜN ÖNCE VE AŞI YAPTIRDIKTAN 1 AY SONRA ARASINDA ALKOL KULLANILMAMALI!



Alkoldan uzak durularak aşının etkisinin arttırılabileceğini söyleyen Hakan Oğuztürk, “Antikor oluşumunu arttırmak için öncelikle aşı öncesi ve sonrasında alkoldan uzak durulması gerekir. Böylelikle koronavirüs ile savaşacak olan mekanizmayı çok daha fazla güçlü bir hale getirebiliriz. Aşıdan faydalanmak isteyenler bu uyarıyı dikkate almalıdırlar. Aşı yaptırmadan 10 gün önce ve aşı yaptırdıktan 1 ay sonraki dönemi kapsayan aralıkta alkol kullanılmamalıdır. Aksi durumda aşı yaptırmış olmanın çok da bir önemi yoktur.” şeklinde konuştu.



SİGARA AŞIYI OLUMSUZ ETKİLİYOR!



Koronavirüs aşısı yaptıracakların sigara kullanımına dair de dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Hakan Oğuztürk, “Sigaranın zararları bilim dünyasında defalarca kanıtlanmıştır. Sigara içtiğimizde çok sayıda problemle karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz. Bu anlamda aşı olup antikor oluşumu beklediğimiz dönemde sigaranın bağışıklığı baskılayıcı negatif bir etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle alkol gibi sigaradan da koronavirüs aşısı yapılan süreçte uzak durulmalıdır.” dedi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri