Koronavirüs Rakamları Endişelendirince Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Acil Koduyla Toplantı Yaptı!

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarında meydana gelen artışlar Sağlık Bakanlığı'nı teyakkuza geçirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gece vaka sayısı endişe uyandıran 5 ilin il sağlık müdürleriyle acil bir toplantı yaptı.

Türkiye'de koronavirüs vaka sayıları yeniden 20 binin üzerine çıktı. Bu vaka sayılarındaki artış nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nda alarm verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gece acil kodu ile vaka sayısı en çok artan şehirler arasında bulunan 5 ilin il sağlık müdürleri ile toplantı yaparak alınması gereken yeni tedbirleri görüştü.

VAKA ARTIŞI ENDİŞE İLE TAKİP EDİLİYOR

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesinde karnesi olan il bazında 100 bin nüfusa düşen haftalık koronavirüs vaka sayıları son olarak 20 Mart'ta açıklandı. 13-19 Mart tarihlerinin vaka sayılarına göre kırmızı renkli il sayısı 25'ten 39'a yükseldi. En fazla koronavirüs vaka sayısı görülen il Samsun olurken en düşük vaka sayısına sahip olan il ise Şırnak oldu. Türkiye'nin 81 ili içerisinde yalnızca 11 ilinde vaka sayılarında düşüş meydana geldi. 70 ilde ise vaka sayıları yükselmeye devam etti.

SAĞLIK BAKANI KOCA ACİL KODU İLE TOPLANTI YAPTI

Yaşanan bu endişe verici gelişmeler üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gece acil kodu ile bir toplantı yaptı. Geçtiğimiz hafta vaka sayıları en fazla artış gösteren yüksek riskli 5 ilin il sağlık müdürleri ile video konferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu 5 ilin ise İstanbul, Kastamonu, Yalova, Çankırı ve Eskişehir olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapılan görüşmeye dair kısa bir değerlendirmede bulunarak, “Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarında artış devam ediyor. Geçtiğimiz hafta en çok vaka artışı yaşanan illerdeki yöneticilerimizle koordinasyon toplantısı yaptık. Bizim tecrübelerimiz meydana gelen bu artışla mücadele etmeye yeterlidir. Yerinde karar, yerinde tedbir, etkin mücadele ile virüsün daha fazla yayılmasına imkan tanımayacağız.” dedi.

BİLİM ADAMLARI ENDİŞELİ

Koronavirüs vaka sayılarında artışlar üzerine bilim adamlarından uyarılar ardı ardına geldi. Prof. Dr. Alper Şener bir açıklama yaparak, “Vaka sayılarında bu artış devam eder ve bunu önleyemezsek radikal tedbirler devreye sokulabilir. Bu tırmanış sürdükçe Türkiye'nin kapanma ihtimali her zaman yüksek olacaktır.” dedi.

Bir diğer bilim adamı Prof. Dr. Faruk Aydın ise Karadeniz bölgesine dikkat çekerek, “Karadeniz'de 6 haftadır kırmızı bir harita ile karşı karşıyayız. Ayrıca tüm ülke kırmızı olmaya doğru gidiyor. Vaka sayılarında artışlar olmasına rağmen insanlarımızın davranışlarında bir değişiklik olmuyor. Virüs daha hızlı bulaşıyor ama bizim davranışlarımız aynı şekilde devam ediyor. Karadeniz'in artık il pandemi kurullarıyla yönetilecek bir seviyeyi aştığını görmemiz lazım. Bu bölge için majör kararlar alınmalı ve Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu devreye girmelidir.” ifadelerini kullandı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri