Koronavirüs Salgını Doğada Yaşamı Ön Plana Çıkardı! İşte Gezilebilecek Bol Oksijenli 10 Lokasyon!

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken, salgın sonrasında pek çok kişi yapacakları tatilin hayalini kuruyor.

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken, salgın sonrasında pek çok kişi yapacakları tatilin hayalini kuruyor. Bu süreçte sizler için doğa ile iç içe özel tatil bölgelerini araştırdık. İşte doğa ile iç içe lokasyonlar!

Koronavirüs salgını son dönemlerde pek çok kişinin içindeki doğa sevgisini ön plana çıkardı. Kışın kapalı havalarda, salgının etkisi ile birlikte haftalardır evlerde olan vatandaşlar, havaların ısınması ve doğanın hayata dönmesi ile birlikte süreci daha zor bir şekilde atlatmaya başladılar. Kışın ölü toprağını üzerinden atmak, sosyalleşmek, doğaya karışmak ve oksijen almak için hangi lokasyonlara gidilebileceği araştırılmaya başlandı.



Salgın sonrasında gidilebilecek, bol temiz havanın tadını çıkarabileceğiniz 10 adresi sizler için araştırdık.



Yedigöller Tatili





Baharın en coşkulu olarak karşılandığı yerlerden birisi Yedigöller olarak ifade ediliyor. Bol yeşilliğin bulunduğu adres, oksijen açısından oldukça zengin. Baharla birlikte renk renk açan çiçekler eşliğinde, şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için oldukça fazla tercih ediliyor. Bu bölge aynı zamanda Milli Park özelliği de yaşıyor. Yaz aylarında salgın sonrasında mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.



İzmir Karagöl Tabiat Parkı İle Doğaya Dönüş





İzmir Yamanlar Dağı’nda bulunan Karagöl Tabiat Parkı, bölge halkı tarafından şehirden uzaklaşmanın bir yolu olarak ifade ediliyor. Bu park içerisinde bulunan göl doğaya dönüş yaşamak için oldukça etkili fırsatlar sunuyor. Kamp yapmak, sakin bir tatil geçirmek isteyenler için oldukça doğru fırsatlar sunmaktadır. Sadece tatilciler için değil aynı zamanda günübirlik tatilciler içinde tercih edildiği ifade ediliyor.



Gökçeada İle Ada Tatili





Ada yaşantısını merak eden ve deneyimlemek isteyenler için yaz ve bahar aylarının vazgeçilmezi olarak Gökçeada’da denize karşı yeşillik içerisinde bir tatil fırsatı yakalayabilirsiniz. Huzur dolu bir tatil için pek çok tatil bölgesine göre kalabalık olmayan Gökçeada keyifli bir tatil rotası imkanı sunuyor.



Belgrad Ormanı’nda Şehir Hayatından Uzaklaşın





İstanbul’un kalabalığından kaçmak ancak zamanı olmayan kişiler için şehrin ortasında huzuru yakalamaları için Belgrad Ormanı oldukça iyi imkanlar sunuyor. Pek çok İstanbullunun uğrak noktası olarak ifade ediliyor. Orman içerisinde piknik yapabilir, yürüyüş yapabilir ya da bisiklete binebilir, bol oksijen içerisinde keyifli bir gün geçirebilişiniz. Yemyeşil bir doğa ile hafta sonunuzu keyiflendirebilirsiniz.



Pürenli Yaylası’nda Doğayla İç İçe Bir Zaman Dilimi





Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bulunan Pürenli Yaylası, İstanbul’dan uzaklaşmak isteyenler ancak yakın olmasını isteyenler için bir tercih olarak ifade ediliyor. Yazın sıcağında yayla havası almak, serin bir tatil geçirmek, doğaya dönüş için oldukça iyi bir fırsat olarak ifade edilebilir. Burası genellikle kafa dinlemek ve kendi ile baş başa kalmak isteyen tatilcilere özel seçenekler sunuyor. Bölgede bulunan Aydınpınar Şelalesi, Güzeldere Şelalesi ve Balıklı Yaylası mutlaka ziyaret edilmesi ve zaman geçirilmesi gereken alanlar arasında yer alıyor.



Ordu Doğal Güzellikleri İle Misafirleri Bekliyor





Ordu içerisinde pek çok doğal güzelliği de beraberinde getiriyor. Her yıl yerli ve yabancı demeden pek çok turiste ev sahipliği yapıyor. İçerisinde barındırdığı onlarca yaylalardan ve şelalelerden hariç, özel mutfağı ile gelen ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor. Karadeniz tatili yapmak isteyenler için hiç görülmemiş imkanlar sunduğu ifade ediliyor. Hem tarihi, hem doğası hem de lezzetleri ile birlikte pek çok kişiye hitap ediyor.



Likya Yolu Tarihi Bir Tatil İmkanı Sunuyor





Ülkenin en uzun mesafeli yürüyüş yolu olan Likya Yolu, Fethiye’den başlayarak Antalya’da son buluyor. Bölgeye gelen tatilcilere farklı deneyimleri bir arada sunuyor. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile birlikte yerli yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapıyor.



Adalar’da Nostaljik Bir Tatil Yapabilirsiniz





İstanbul’un tatil meskenleri denildiği zaman akla ilk olarak Adalar geliyor. Şehre sadece vapurla ulaşımın olduğu Adalar, Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’dan oluşuyor. Adalar içerisinde bisiklet yolları, yürüyüş yolları, yeşil alanları, sahilleri ve plajlarının yanı sıra balık restoranları ile de oldukça dikkat çekiyor. Şehir hayatından uzaklaşmak ve bu noktada keyifli bir tatil geçirmek isteyenlere özel fırsatlar sunuluyor.



Yeşilyurt Köyü Masallardan Fırlamış Görüntülere Ev Sahipliği Yapıyor





Kazdağları’nda bulunan Yeşilyurt Köyü, masalları aratmayan görüntülerle pek çok kişiyi etkilemeye devam ediyor. Zeytin ağaçlarının yanı sıra, köy yaşantısı ile birlikte pek çok kişiyi geçmişe götürecek bir havası bulunuyor. Hafızalardan silinmeyecek bir tatil imkanı sunan Yeşilyurt Köyü’nde ev yapımı ürünler, taze açan çiçekler, tahta köy evleri ve kuş sesleri ile bahar ve yaz aylarında farklı bir deneyim sunuyor.



Yörük Köyü İle Geçmişe Dönüş





Karabük Safrabolu ilçesinde bulunan Yörük Köyü tarihi evleri ile oldukça dikkat çekiyor. Adeta tarihi evleri ile bir minyatür havasında bulunan evler, başka bir devri anımsatıyor. 1997 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bölgenin koruma altına alındığı ifade ediliyor. Son dönemlerde pek çok kişi tarafından popüler hale gelen bölgeler ziyaretçi sayısını artırmaya devam ediyor. Yaz aylarında kültür turizmi yapmak isteyenler için rüya gibi bir yolculuk ve tatil imkanı sunuyor.



emlak365.com


Gündem Haberleri