Koronavirüs Salgını En Çok Netflix'i Etkiledi! Abone Sayısı 16 Milyon Daha Arttı

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerin yanı sıra en fazla kazanç sağlayan sektörlerde açıklandı.

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerin yanı sıra en fazla kazanç sağlayan sektörlerde açıklandı. Netflix bu süreçte abone sayısını artırmaya devam ediyor. Abone sayısına bağlı olarak net kar oranlarında ciddi bir yükseliş yaşandı.

Koronavirüs salgını pek çok kişiyi evde kalmaya zorladı. Tüm dünyanın olumsuz etkilendiği salgın döneminde bazı sektörler ve firmalar büyük çöküş içerisine girerken, bazı platformlar ve şirketler ise ön plana çıkmayı başardı. Evde kalan insanlar zaman geçirmek için sosyal medya platformları kadar dizi ve film izleme imkanı sunan uygulamaları da tercih ediyorlar.



Son dönemlerin en popüler uygulamalarından birisi olan Netflix, abone sayısını artırmaya devam ediyor. 2020 yılının ilk üç aylık döneminde, salgının etkisiyle evde kalan kişilerin platforma yüklenmesi ile birlikte 709 milyon dolar net kar elde edilirken toplam ciro miktarının ise 5.8 milyar dolar olduğu açıklandı.



Abone Sayısı Düşüşe Geçebilir



Netflix hissedarları tarafından konu hakkında bir açıklama yapıldı. Salgın döneminden şanslı çıkacaklarını dile getiren yetkililer kısa ve orta vade içerisinde işlerin devam edeceğini ve herhangi bir risk barındırmadığının altını çizdiler.



Salgın hızının yavaşlaması ve ilerleyen günlerde kontrol altına alınması üzerine abone sayısının yeniden düşüşe geçeceği düşünülüyor. Şirket tarafından hazırlanan gerçekçi bir rapor sonrasında abone sayısında net olarak 7.5 milyon kişinin artması da bekleniyor.



Netflix abone sayısının artması olumlu bir adım olarak değerlendirilirken bu durumun belirli bir süreye kadar geçerli olduğu vurgulandı.


Gündem Haberleri