Koronavirüs Salgını Sonrası Denizin Tadını Çıkarmak İsteyenler İçin En Temiz Plajlar!

Koronavirüs sonrası tatil yapmak isteyenler ancak kalabalığa karışmak konusunda endişe yaşayanlar için benzersiz bir deneyim sunan bazı plajları sizler için derledik.

Koronavirüs sonrası tatil yapmak isteyenler ancak kalabalığa karışmak konusunda endişe yaşayanlar için benzersiz bir deneyim sunan bazı plajları sizler için derledik. Bu plajlarda sevdiklerinizle baş başa kalabalığa karışmadan doğa ile iç içe denize girebilir ve günün tadını çıkarabilirsiniz. İşte en temiz plajlardan birkaçı...

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesi ile birlikte planlar yapılmaya başlandı. Ancak tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs salgını bazı endişeleri beraberinde getiriyor. Uzun zamandır yaz tatilini ve özellikle serinlemek için deniz tatilini hayal edenler için endişeli bir süreç başladı. Yeniden tatile gidip gidemeyecekleri konusunda plan yapanlar için harika bir rehber hazırladık. Türkiye’nin her noktası yaz tatili için biçilmiş kaftan. Peki İstanbul’a yakın çok uzaklaşmadan deniz tatili nasıl yapılır ve hangi bölgelere gidilir biliyor musunuz? Günü birlik tatillerin yanı sıra fazla pahalı olmayan tatillerle yazın tadını çıkarabilirsiniz.



Akçakese Köyü





İstanbul’a yaklaşık olarak 70 kilometre uzaklıkta olan bu köy, sakin bir deniz tatili yapmak isteyenler için salgının etkilerini üzerinden atmak adına oldukça güzel fırsatlar sunuyor. Temiz denizi ve geniş kumsalı ile oldukça dikkat çekiyor. Sakin bir gün geçirmek isteyenler günü birlik kalabalıktan uzak tatilin tadını çıkarabilirler.



Temiz bir havası olması nedeniyle bölgeye yakın olan kişilerin de uğrak noktası olarak ifade ediliyor.



Kilimli Koyu





Karadeniz’e gitmeden Karadeniz havası almak isteyenler için İstanbul’un Karadeniz kıyısında, Kocaeli il sınırı içerisinde yer alan Kilimli Koyu yazın misafirlerini bekliyor. Yol üzerinde olmadığı için pek çok kişi tarafından pek bilinmiyor. Önce Ağva’ya gidip ulaşımın buradan sağlanması gerekiyor. sahilin işletmesi kiracıda olduğu için kamp yapmak ya da ateş yakmak yasak ancak denize girmek ve huzurlu bir gün geçirmek için ideal olarak ifade ediliyor. Yol kenarında çadır kurmak için özel alanlar da tahsis edilmişti.



Kadırga Koyu





Ağva’nın yaklaşık olarak 7 kilometre doğusunda yer alan adeta cennetten bir köşe olarak ifade ediliyor. Amfi tiyatro görünümünde oluşan kayaları ile gezmeye doyamayacağınız bir mekan olrak ifade edilebilir. Bölgede yaklaşık 1 kilometre kuzeyde Büyükbucaklı köyü bulunuyor. Yerleşim ile iç içe olan bu bölgede keyifli tatiller geçirebilirsiniz.



Bölgede oluşan ve dikkat çeken kaya oluşumları bir anlamda güneşlenme yeri olarak da ifade edilebilir. Kayaların tepelerinde yaz aylarında denize karşı serin bir esintide piknik yapabilirsiniz.



Cebeci Plajı





Yaz aylarında salgın öncesinde dönemler düşünüldüğü zaman hafta sonu çok kalabalık olan Cebeci Plajı şimdilerde sinek avlıyor. Ancak salgın sonrasında nasıl bir durumda olacağı da merak ediliyor. Plaj arkasında pek çok butik otel ve pansiyon misafirlere hizmet vermek için hazırlandı. Kendi başınıza macera dolu bir tatil yaşamak isterseniz de bunun için pek çok kamp alanı bulunuyor.



Ceneviz Kalesi Plajı





Karadeniz’in doğa manzarasını merak edenler için o manzarayı aratmayacak bir lokasyon olarak ifade ediliyor. Mavi ve yeşili bir arada bulabileceğiniz Akçakoca plajlarıyla dikkat çekiyor. Sadece tatil değil, kültür ve tarihi de bir arada harmanlamak isteyenler için Düzce’ya bağlı bu bölgede Anadolu’da harika bir tatil geçirebilirsiniz.



40 kilometrelik bir kumsalı bulunuyor. Tane tane kumları ile kartpostallık bir görüntü sunuyor. Pek çok kişi tarafından bilinmediği için bakir bir plaj olarak ifade ediliyor.



Çatalca





İstanbul’un gözlerden uzak Çatalca ilçesi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Yazın denize girmek ve günübirlik tatil yapmak için son derece ideal olduğu ifade ediliyor. Yeşil ormanları ile gelen misafirleri büyülemeye devam ediyor. Bölgede çadır kurup kamp yapmak da mümkün. Aile ile ya da tek başına güzel bir tatil yapmak için oldukça ideal.



emlak365.com


Gündem Haberleri