Koronavirüs Vaka Sayılarında İl Sıralaması Değişti! 11 Şehir İçin Yeni Kısıtlamalar Gündeme Alındı!

Türkiye'de koronavirüs salgını vaka sayılarında ciddi bir değişim meydana gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan son haftalık koronaavirüs vaka sayısı tablosu bazı iller için tehlikeyi ortaya koydu. 100 bin nüfusa göre hazırlanan vaka sayısı tablosunda vaka sayısı artan illerin sayısı 58 olurken vaka sayısı azalan illerinde sayısı ise 23'te kaldı. 14 günlük kritik bir süreç devam ederken vaka sayılarında artış meydana gelirse yeni tedbirlerin alınması gündeme gel

Türkiye'de koronavirüs ile verilen mücadelede vaka sayılarının artış göstermesi endişeye neden olurken son kabine toplantısında uygulanmakta olan tedbirlerin aynı şekilde muhafaza edilmesine karar verilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da koronavirüs vaka sayılarını iller bazında gösteren haritayı yayınlamıştı. Vaka sayısı artışları endişe yaratırken yeni yasakların da gündeme gelebileceği konuşulmaya başlandı.

58 İLDE VAKA SAYILARI ARTTI

Açıklanan son vaka sayısı haritasına göre 6-12 Mart haftasında Türkiye'nin 58 ilinde vaka sayılarında artış meydana geldi. Vaka sayısını azaltmayı başaran illerin sayısı ise 23'te kaldı. Özellikle Karadeniz son tabloda da koronavirüsün Türkiye'deki merkezi oldu.

SAMSUN ZİRVEYİ BIRAKMIYOR!

Geçtiğimiz hafta Türkiye'de en çok koronavirüs vakası görülen il unvanını Ordu'dan devralan Samsun bu alanda liderliğini yeni haftada da sürdürdü. Samsun'u vaka sayısı olarak Kilis, Balıkesir, İstanbul, Yalova ve Konya takip etti. 27 Şubat – 5 Mart haftasında Samsun'da her 100 bin kişide 348 vaka sayısı tespit edilmişti. Yeni haftada ise bu rakam 458'e yükselerek tavan yaptı.

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER

Haftalık veriler dikkate alındığında vaka sayısı olarak risk barındıran iller arasında bulunan Sinop, Giresun, Balıkesir ve Kilis meydana gelen artışla tehlikeyi net şekilde ortaya koydu. Sinop'ta vaka sayısı 314'ten 345'e, Giresun'da vaka sayısı 282'den 296'ya, Balıkesir'de vaka sayısı 172'den 257'ye ve Kilis'te vaka sayısı 163'ten 255'e yükseldi.

11 İL İÇİN YENİ TEDBİRLER GÜNDEMDE

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son haritalı vaka sayısına göre 200 barajını aşan iller 11'e çıktı. Bu illerin Samsun, Sinop, Kilis, Konya, Edirne, Balıkesir, Yalova, Tokat, Trabzon, Giresun ve Ordu olduğu görüldü. Yetkililerden alınan bilgilere göre şu anda çok yüksek riskli il sınıflandırmasında olan bu iller için yeni yasaklar ve kısıtlamalar uygulanabilecek. Bu konuda Bilim Kurulu'nun bugünkü toplantısında yeni tavsiye kararları alabileceği bildirildi.

SİİRT KORONAVİRÜSÜ SIFIRLIYOR

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarında olumsuz tablo çizen illerin yanında olumlu bir görüntü veren iller de bulunuyor. Özellik Siirt'te vaka sayısı sıfırlanmaya çok yakın bir hale geldi. Bir hafta önce açıklanan vaka sayısı 12,8 olan Siirt'in yeni hafta vaka sayısı 2,11'e kadar düştü. Siirt'in 4,46 vaka sayısı ile Şırnak, 7,84 vaka sayısı ile Hakkari, 15,41 vaka sayısı ile Şanlıurfa ve 15,64 vaka sayısı ile Batman takip etti.

DAHA SERT TEDBİRLER ALINMALI

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan bir açıklama yaparak, “Vaka sayıları düşürülmek isteniyorsa sert önlemler alınmalıdır. Bazı illerde kurullar tarafından çok önemli tedbir kararları alınıp uygulamaya sokuluyor. Çok yüksek riskli illerde sert tedbirler alınmalı. Bu konuda Aksaray örnek olmuştur. Pazar günü tam bir kapanma uygulanan Aksaray'da vatandaşlar ekmek almaya bile çıkamıyorlar. Bunun ödülü Aksaray bir süre sonra alacaktır.” dedi.

BAKAN KOCA'DAN UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklamada bulunarak 5 ili özellikle uyardı. Bakan Koca Samsun, Kilis, Balıkesir, İstanbul ve Yalova'nın vaka sayıları en çok artan iller olduğunu belirterek vatandaşların tedbirlere daha sıkı bir şekilde uymalarını istedi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri