Koronavirüs Vaka Sayılarının Yükselmesi Nedeniyle 65 Yaş Üstü İçin Kısıtlama Kararı Alan İllerin Sayısı Artmaya Devam Ediyor!

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarında son günlerde gerçekleşen yükselişler nedeniyle illerde 65 yaş üzeri vatandaşlara yönelik kısıtlama kararları alınmaya devam ediliyor.

Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarında son günlerde gerçekleşen yükselişler nedeniyle illerde 65 yaş üzeri vatandaşlara yönelik kısıtlama kararları alınmaya devam ediliyor. Çok sayıda illerde bu kısıtlamalar uygulanıyorken 65 yaş üzeri vatandaşların belirli saatler içerisinde sokağa çıkmalarına izin veriliyor.

Türkiye'de son günlerde oldukça artan koronavirüs vakaları nedeniyle yetkililer ek tedbirleri uygulamaya sokmak zorunda kaldılar. Koronavirüsün risk grubhundan başı çeken 65 yaş üzerindeki vatandaşlar için uygulanan tedbirler arttırılma başlandı.



65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLAR İÇİN KISITLAMA KARARLARI



65 yaş üzeri vatandaşlar için her ilde ayrı ayrı alınan karar gereği bu vatandaşlar belirli saatler içerisinde sokağa çıkabiliyorlar. Bu konuda yetkili olan İl Hıfzıssıhha Kuruları tarafından alınan kararlar kamuoyuna duyurularak uygulamaya sokuluyor.



HANGİ İLLERDE KISITLAMA KARARI ALINDI



Şu ana kadar alınan kararlar gereği 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilen iller Düzce, Karabük, Bilecik, Malatya, İzmir, Çanakkale, Bolu, Tunceli, Kocaeli, Balıkesir, Niğde, Konya, Giresun, Kilis, Gümüşhane, Denizli, Tekirdağ, Çankırı, Karsa, Erzincan, Eskişehir, Mardin, Ordu, Kastamonu, Ankara, Bursa, Kütahya, batman, Sivas, Manisa, Kırıkkale, Aksaray, Bartın, Elazığ, Kayseri, Şanlıurfa, Yalova, Siiirt ve Kahramanmaraş oldu.



Yasak getirilen illerde 65 yaş üzeri vatandaşlar yine illere göre değişmekle beraber topluluk içerisinde bulunacakları ortamlara giremiyorlar. Bu kapsamda toplu taşımaları kullanma saatleri de yine illere göre farklı farklı belirlendi. Ayrıca bazı illerde 65 yaş üzeri vatandaşlar 10:00 ile 17:00 arasında sokağa çıkabiliyorlar ve bu saatler dışında sokağa çıkmaları yasak oldu.



Emlak365.com


Gündem Haberleri