Koronavirüsten Uzak Doğayla İç İçe Türkiye'nin En İyi Kamp Alanları!

Salgın döneminde doğanın ve izole hayatın önemi bir kez daha anlaşılmışken tatil anlayışlarında da değişiklik yaşandı. Henüz sona ermeyen salgın tehlikesine karşı doğa ile iç içe ve insanlardan daha uzak bir tatil yapmak isteyenler genellikle kamp alanları araştırmaya başladılar. Bu süreçte Türkiye'de en iyi kamp alanlarını sizin için derledik..

Salgın döneminde doğanın ve izole hayatın önemi bir kez daha anlaşılmışken tatil anlayışlarında da değişiklik yaşandı. Henüz sona ermeyen salgın tehlikesine karşı doğa ile iç içe ve insanlardan daha uzak bir tatil yapmak isteyenler genellikle kamp alanları araştırmaya başladılar. Bu süreçte Türkiye'de en iyi kamp alanlarını sizin için derledik..

Koronavirüs salgını son dönemlerde insanların doğanın ve sakin yaşamın değerini bir kez daha anlamalarını sağladı. Bu süreç içerisinde tatil için en iyi seçeneklerden birisi ise kamp tatili yapmak olarak ifade ediliyor. Yazın sıcağında yeşil ve mavinin birleştiği huzur dolu bir tatil yapabileceğiniz gibi farklı bir macera yaşamak isteyenler kışın karların üzerinde yaktıkları ateşle birlikte de kamp tatilinin ne kadar özel olduğunu anlayabiliyorlar. Bu süreçte en iyi kamp alanlarını derledik.



Yedigöller Milli Parkı





Bolu sınırları içerisinde yer alan bu milli tabiat parkı sadece fotoğraf çekmek, yürüyüş yapmak ya da yeşilin tadını çıkarmak için değil harika bir kamp tatili yapmak için de son derece elverişli bir tatil olarak ifade ediliyor. Bu bölgede elektrik olmadığı için dikkatli olmak ve çevreye zarar vermemek kaydıyla ateş yakabilirsiniz. Yılın büyük bir kısmında kamp yapabilmek için son derece ideal olduğu belirtiliyor ancak yaz ve sonbahar ayları manzaranın tadını çıkarmak için ideal.



Kelebekler Vadisi





Kelebekler Vadisi kamp tadını daha rahat bir şekilde çıkarabilmek için oldukça ideal bir alan olarak görülüyor. Kampın tadının çıkarılması için zor bir macera sizi bekliyor. Fethiye sınırları içerisinde bulunan bir koy olarak ifade ediliyor. Sadece kamp yapmanın dışında paraşütle atlayabilir, dalış için özel dersler de alabilirsiniz. Günün belirli saatlerinde kamp alanlarında tuvalet, duş gibi hizmetler ücretsizdir.



Yazılı Kanyon





Isparta’da bulunan bu kanyon rahat ve eğlenceli bir tatil yapmanız için son derece ideal. Yemek derdini ortadan kaldırmak adına ‘kendin pişir kendin ye’ sisteminin kabul gördüğü ifade ediliyor. Bölgede son derece küçük ancak oldukça kaliteli işletmelerin hizmet verdiği de biliniyor. Bu süreçte tarihi bölgelerde yürüyüş yaparak kendinizi geçmişte hissedebileceğiniz gibi özel bölgelerde yüzmek için özel yerler keşfedebilirsiniz.



Köprülü Kanyon





Antalya sınırları içerisinde bulunan bu kanyon aynı zamanda milli park statüsünde bulunmasından dolayı da koruma altına alınmış durumda. Farklı ve zengin bitki örtüsü ile gelenleri büyülemiş durumda. Kendi çadırınızı getirip konaklama yapabileceğiniz gibi karavanda kalarak farklı bir kamp deneyimi de yaşayabilirsiniz. Bölgede heyecanı dorukta yaşamak isteyenler için ise rafting seçeneği de bulunuyor.



Gökova Orman Kampı





Muğla’nın Akkaya Gökova bölgesinde bulunan orman kampı, kamp yapmak isteyenlere oldukça güzel fırsatlar sunmaya devam ediyor. Denize yakın olması nedeniyle pek çok kamp sever tarafından tercih ediliyor. Yeşilin ve mavinin birleştiği bölgede 300 çadır ve 70 karavan bulunuyor.



Bölgede 8 farklı koy olmasından dolayı yüzebilmek, ve doğa ile iç içe vakit geçirebilmek, tüm stresinizi atmak açısından oldukça etkilidir. Kampa girişler ücretli olmasına rağmen oldukça uygun fiyatlı olduğu biliniyor. Çadır ve karavan fiyatları ise farklı olarak ücretlendirilmiş durumda.



emlak365.com



Gündem Haberleri