Kovid-19 Vaka Sayılarının Düşmesi Bekleniyor, Toplu Taşıma ve Hastanelerde Maske Yasağı Ne Zaman Kalkacak?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan, vaka sayılarının 1000'in altına düşmesi ve toplu taşıma ve hastanelerde maske yasağının kalkması için tarih verdi.

Son Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından toplu taşıma ve sağlık kuruluşları dışında kalan kapalı alanlarda maske yasağı tamamen kaldırıldı. Toplantıda alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Toplu ve taşıma ve sağlık kuruluşlarında da maske yasağının kalkması için ise vaka sayılarının 1000'in altına düşmesinin beklendiğini açıklandı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan, vaka sayılarının 1000'in altına düşmesi için beklenen tarihi açıkladı.

AA muhabirine açıklamalar yapan Turan, Türkiye'de ilk kovid-19 vakasının 11 Mart 2020'de görüldüğünü ve o zamandan bu zamana kadar çok yoğun bir süreç geçirildiğini hatırlattı. Son 1 ay içerisinde vaka sayılarında ciddi bir düşüş olduğunu, yoğun bakım ve hastane ihtiyacının yok denecek kadar azaldığını söyleyerek kapalı alanda maske yasağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması ile tamamen kaldırıldığını hatırlattı.

Maske yasağının kaldırılmasında en önemli etkenin vaka sayılarının düşmesi olduğunu söyleyen Dr. Turan, ikinci etkenin de Omicron varyantının şiddetinin düşük olması ve yoğun bakıma yatışı azaltması olduğunu bu nedenle maske kararı alındığını söyledi.

TOPLU TAŞIMA VE SAĞLIK KURULUŞLARINDA MASKE YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?
Vaka sayıları 1000'in altına düşene kadar toplu taşımada ve sağlık kuruluşlarında maske takma zorunluluğunun devam edeceğini söyleyen Turan, mayıs ayına yaklaşırken vaka sayılarının 2 bine kadar indiğini, haziran ayı itibariyle de bu sayının 1000'in altına düşmesinin beklendiğini, hazirandan sonra daha da rahatlanacağını belirtti.

Emlak365.com

Gündem Haberleri