KPSS 2022 geç başvuru başladı mı, geç başvuru ücreti ne kadar?

KPSS 2022 geç başvuru süreci başladı. KPSS geç başvuru ücretleri ve başvuru işlemleri belli oldu.

Kamu personeli olmak isteyen yüzbinlerce aday, Temmuz ayında yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için başvurularını gerçekleştirdi. Haziranın ilk haftası tamamlanan başvuru süresini kaçıranlar için ise geç başvuru yapılabileceği müjdesi verildi.

KPSS lisans sınavı için başvuru yapmayan adaylar, geç başvuru tarihleri arasında işlemlerini gerçekleştirebilecekler. KPSS geç başvuru süreci, bugün itibariyle başladı.

KPSS 2022 geç başvuru tarihi ne zaman?

KPSS 2022 lisans sınavı için başvuru sürecini kaçıranlara geç başvuru imkanı sunuldu. KPSS geç başvuru tarihi 15-16 Haziran 2022 olarak açıklandı. Bu tarihler arasında geç başvurularını yapan adaylar, normal sınav ücretini yüzde 50 artırımlı olarak ödeyerek işlemlerini tamamlayabilecekler.

KPSS 2022 geç başvuru ücreti ne kadar?

KPSS geç başvuru tarihlerinde başvurularını yapan kişiler sınav ücretini yüzde 50 artırımlı olarak ödeyecekler. KPSS geç başvuru ücreti şu şekilde belirlendi:

KPSS Genel Yetenek - Genel kültür /Eğitim Bilimleri sınavı için (her bir oturum): 172,5 TL

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumu için: 120 TL,

KPSS ÖABT sınav ücreti ( her bir alan için): 172,5 TL olarak ödenmesi gerekiyor.

KPSS geç başvuru nasıl yapılır?

Adaylar, KPSS geç başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığı ile ya da bireysel olarak ÖSYM'nin AİS OSYM GOV TR adresi üzerinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması üzerinden yapabilecekler.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan aday başvuru formunda belirtilen sınav yeri için, kişinin en yakın olduğu il seçilerek başvuru onaylanmalıdır.

Gündem Haberleri