KPSS 2022 sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? KPSS 2022 sınav giriş belgesi!

KPSS için sayılı günler kala birçok kişi KPSS 2022 sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak araştırıyor. İşte KPSS 2022'ye ilişkin son gelişmeler.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için geri sayım başladı. Devlet kurumlarında, kamu personeli olarak çalışmak isteyen milyonlarca kişi, KPSS’de ter dökecek. Sınava çok az bir süre kala ise en fazla merak edilen sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağı oldu. İşte son gelişmeler.

KPSS 2022 sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

Kamu kurumlarında memur olarak görev almak isteyen birçok kişi, KPSS’ye girerek memur olma hayali kuruyor. Bu yıl yoğun sayıda başvuru yapılan KPSS için nefesler tutuldu. Başvuru süreci 24 Mayıs – 6 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen KPSS 2022 lisans sınavı için şimdi gözler sınav giriş belgelerine çevrildi. Sınav giriş belgelerinin yayınlanmasıyla, adaylar hangi okullarda sınava gireceklerini öğrenecekler.

Sınava girecek adaylar sınav giriş yerlerini merak ediyor ancak ÖSYM’den henüz KPSS 2022 sınav giriş yerlerine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Sınava 15 gün kala hâlâ bir açıklama yapılmaması adayları endişelendirdi. Ancak araya bayram tatilinin girmesi nedeniyle birçok sürecin uzadığı biliniyor. Bu nedenle sınavdan bir hafta ya da 10 gün önce sınav giriş yerlerinin ÖSYM tarafından ilan edilmesi bekleniyor.

Sınav giriş yerleri açıklanıp, sınav giriş belgeleri yayınlandıktan sonra adaylar, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’ne girerek belgelerine erişebilecekler.

KPSS 2022 ne zaman? KPSS lisans sınav tarihleri

KPSS 2022 sınav tarihleri ÖSYM’nin sınav takviminde duyuruldu. Buna göre KPSS lisans süreci şu tarihlerde yapılacak:

Genel Kültür / Genel Yetenek Sınavı: 31 Temmuz 2022

Alan Bilgisi oturumu: 06- 07 Ağustos 2022

Öğretmenlik Alan Bilgisi Oturumu (ÖABT): 14 Ağustos 2022

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT): 27 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşecek.  

Gündem Haberleri